Cagliari și Parma au oferit unul dintre meciurile sezonului din Serie A, iar printre protagoniști s-au numărat și internaționalii români Răzvan Marin, Dennis Man și Valentin Mihăilă.
Cele două echipe implicate în lupta pentru evitarea retrogradării au luptat din greu pentru victorie, iar cei care au avut câștig de cauză au fost sarzii. Cagliari a revenit spectaculos de la 1-3, în prim-plan cu Răzvan Marin, și au dat lovitura decisivă la ultima fază a meciului.
Dennis Man și Răzvan Marin au început ca titulari, în timp ce Valentin Mihăilă a fost aruncat în luptă la pauză. Man a fost înlocuit în minutul 72 cu Valenti.
Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29
Parma a jucat mai bine în prima repriză și părea să fie în controlul partidei. Pezzella a deschis scorul în minutul 5, cu un șut superb din afara careului. Fundașul oaspeților a prins mingea la 16 metri și a finalizat din prima, la colțul lung, fără speranțe pentru goalkeeper-ul Vicario.
Formația lui Roberto D'Aversa și-a dublat avantajul în minutul 31, când Kucka a reluat cu latul pe lângă portar. Cagliari a redus din diferență 8 minute mai târziu, prin Pavoletti, cu o lovitură de cap.
Dennis Man a ieșit la rampă în minutul 59 și a înscris al doilea său gol în Serie A. Atacantul român a driblat un adversar și a finalizat cu un șut puternic, la colțul lung, de la marginea careului.

Cagliari - Parma 4-3. Răzvan Marin, Dennis Man și Valentin Mihăilă, implicați într-un meci extraordinar în Serie A

Apoi a urmat golul lui Răzvan Marin care a însemnat și începutul unei reveniri incredibile a lui Cagliari. Mijlocașul român a înscris cu cu o execuție în forță de la 16 metri. Mingea a ricoșat cu noroc la Marin, care a tras din prima, în dreapta portarului. La fel ca în cazul lui Man, Răzvan se află la al doilea său gol în campionatul Italiei.
Cagliari s-a aruncat în atac în prelungirile meciului și a reușit să întoarcă rezultatul în stil mare. Pereiro a restabilit egalitatea în minutul 90+2, cu un șut fantastic de la 16 metri, în vinclu.
Valentin Mihăilă putea să aducă cele 3 puncte în contul Parmei, însă șutul românului la colțul scurt, dintr-un unghi complicat, a fost apărat de Vicario. Ocazia ratată de Parma s-a răzbunat la ultima fază a meciului. Cagliari a dat lovitura prin Cerri, care a reluat cu capul lângă bară, după o centrare expediată de Pereiro.
Cagliari a obținut o victorie răsunătoare, în urma căreia visează în continuare la salvarea de la retrogradare. Formația sardă s-a apropiat la 2 puncte de Torino, care are însă 2 meciuri în minus. De cealaltă parte, Parma a rămas pe locul 19 și este cu un pas în Serie B, cu 7 etape rămase până la finalul sezonului.

Serie A | Cum arată clasamentul de la retrogradare:

 • 17. Torino 27p (29 meciuri)
 • 18. Cagliari 25p (31 meciuri)
 • 19. Parma 20p (31 meciuri)
 • 20. Crotone 15p (31 meciuri)
*Locurile 18, 19 și 20 duc în Serie B.

LIVETEXT: Cagliari - Parma 4-3

FINAL. Cagliari se impune miraculos în fața Parmei, scor 4-3, după un meci extraordinar. În urma rezultatului din această seară, Cagliari s-a apropiat la 2 puncte de primul loc care asigură salvarea de la retrogradare. De cealaltă parte, Parma a făcut un pas uriaș în spate și este ca și retrogradată.
Min 90+4. GOOOOOOOOOOL Cagliari! Gazdele au dat lovitura la ultima fază a meciului! Cerri a reluat cu capul lângă bară, după o centrare expediată de Pereiro.
Min 90+3. Ocazie uriașă pentru Valentin Mihăilă! Atacantul Parmei a intrat în careul lui Cagliari din partea dreaptă și a șutat la colțul scurt, însă Vicario s-a opus miraculos.
Min 90+2. GOOOOOOOOL Cagliari! Pereiro înscrie un gol fabulos, după un șut cu mult efect de la marginea careului, chiar în vinclu.
Min 81. Ocazie uriașă pentru Pavoletti! Atacantul lui Cagliari a fost găsit excelent cu o centrare în careu, dar a reluat modest cu capul, pe lângă poartă.
Min 72. Dennis Man este înlocuit de Valenti.
Min 66. GOOOOOOOOOOOL Cagliari! Răzvan Marin marchează și el, cu o execuție în forță de la 16 metri. Mingea a ricoșat cu noroc la mijlocașul român, care a tras din prima, în dreapta portarului. Este al doilea gol înscris de Marin în campionatul Italiei.
Min 59. GOOOOOOOOOL Parma! Dennis Man marchează al doilea său gol în Serie A! Atacantul român a driblat un adversar și a finalizat cu un șut puternic, la colțul lung, de la marginea careului.
Min 46. Valentin Mihăilă a intrat pe teren în locul lui Kucka! Repriza secundă începe cu 3 internaționali români pe teren.
PAUZĂ. Parma conduce cu 2-1 pe terenul lui Cagliari, după primele 45 de minute.
Min 39. GOOOOOOOL Cagliari! Pavoletti reduce din diferență, cu o lovitură de cap din fața porții.
Min 31. GOOOOOOOOL Parma! Kucka dublează avantajul trupei lui Roberto D'Aversa, cu o reluare cu latul pe lângă Vicario.
Min 26. Arbitrul Valeri dictează lovitură de la 11 metri pentru Cagliari, pentru un henț comis de Pezzella în careu. Centralul a mers apoi la monitorul VAR pentru a analiza faza, iar în final a decis că intervenția fundașului Parmei n-a fost neregulamentară.
Min 19. Răzvan Marin, șut periculos de la mare distanță! Mijlocașul român de la Cagliari îl pune la încercare pe Sepe, dar portarul Parmei respinge salvator.
Min 5. GOOOOOOL Parma! Pezzella deschide scorul în meciul cu Cagliari, cu un șut superb din afara careului. Fundașul oaspeților a prins mingea la 16 metri și a finalizat din prima, la colțul lung, fără speranțe pentru goalkeeper-ul Vicario.
Min 1. A început meciul dintre Cagliari și Parma, extrem de important în contextul evitării retrogradării!
Echipele de start:
 • Cagliari: Vicario - Rugani, Godin, Carboni - Zappa, Marin, Nainggolan, Duncan, Nandez - Joao Pedro, Pavoletti
 • Parma: Sepe - Laurini, Bani, Osorio, Pezzella - Grassi, Kurtic, Brugman - Kucka, Man, Cornelius
Știrea inițială
Cagliari și Parma se vor duela diseară, de la ora 21:45 (livetext pe eurosport.ro), într-un meci esențial în ceea ce privește lupta pentru evitarea retrogradării în Serie B.
În confruntarea din Serie A vor fi implicați nu mai puțin de 3 internaționali români. Răzvan Marin și-a câștigat locul de titular la Cagliari și nu există dubii în privința utilizării sale încă din primul minut în partida de mâine.

Cagliari - Parma | Răzvan Marin și Dennis Man, anunțați titulari! Mihăilă, rezervă

În tabăra adversă, Roberto D'Aversa se va putea baza doar pe Dennis Man încă din primul minut. Valentin Mihăilă, celălalt român de la Parma, a revenit recent la antrenamente după o accidentare suferită la mușchii adductori și nu este 100% refăcut.
Totuși, fostul atacant al Universității Craiova a fost inclus de D'Aversa în lotul pentru meciul cu Cagliari și există șanse să fie aruncat în luptă în repriza a doua.
Gazzetta dello Sport a publicat echipele probabile pentru confruntarea Cagliari - Parma, iar Răzvan Marin și Dennis Man sunt anunțați titulari. În schimb, Mihăilă apare doar pe banca de rezerve.

Cagliari - Parma | Echipele probabile:

 • Cagliari: Vicario - Rugani, Godin, Carboni - Nandez, Marin, Nainggolan, Duncan, Lykogiannis - Pavoletti, J. Pedro
 • Rezerve: Aresti, Ciocci, Zappa, Asamoah, Cerri, Tripaldelli, Pereiro, Calabresi, Klavan, Simeone, Walukiewicz
 • Parma: Sepe - Busi, Bani, Osorio, Pezzella - Kucka, Brugman, Kurtic - Man, Pelle, Gervinho
 • Rezerve: Colombi, Rinaldi, Laurini, Valenti, Camara, Sohm, Traore, Dierckx, Grassi, Alves, Cornelius, Brunetta, Mihăilă
Meciul dintre Cagliari și Parma se anunță decisiv în contextul evitării retrogradării, ținând cont că ambele formații au nevoie de puncte pentru a se apropia de Torino, prima echipă aflată deasupra "liniei roșii". De notat că Torino are și un meci mai puțin disputat.
Serie A | Clasamentul din zona retrogradării, cu 8 etape rămase până la final:
 • 16. Benevento 30p (30 meciuri)
 • 17. Torino 27p (29 meciuri)
 • 18. Cagliari 22p (30 meciuri)
 • 19. Parma 20p (30 meciuri)
 • 20. Crotone 15p (30 meciuri)
*Locurile 18, 19 și 20 duc în Serie B
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51