Adus pe Meazza pentru doar 17 milioane de lire, pentru că intra în ultimele 6 luni de contract cu Spurs, formație care dacă avea pretenții financiare exagerate risca să îl piardă ulterior gratis, Eriksen nu s-a adaptat la Serie A.
Antonio Conte nu i-a găsit rolul potrivit, iar fotbalistul a prins tot mai rar pirmul "11" al Interului. De când a sosit în Italia, Eriksen a început ca titular doar 12 partide, iar în actuala stagiune nu a reușit vreun gol sau vreo pasă decisivă.
"Mă întrebați de ce joc prea puțin la Inter?! Sunați-l pe Conte ca să-l întrebați! Este decizia lui, așa că vă rog să-l sunați dacă vreți să aflați motivul", a spus de curând mijlocașul, frustrat de statutul pe care îl are.
Fotbal
Start de vis! Echipele din TOP 5 campionate din Europa care încă nu au pierdut în acest sezon
20/09/2022 LA 06:16

Eriksen, ruptură totală cu Inter și Conte

Între timp, ruptura este totală, iar mijlocașul a cerut să fie pus pe lista de transferuri, astfel încât în iarnă să își găsească un nou club. Informația a fost confirmată de Giuseppe Marotta, șeful lui Inter, care a precizat că Antonio Conte și-a dat acordul pentru ca mutarea să se realizeze.
"Conte mi-a răspuns foarte diplomat. Mi-a spus că nu putem ține un fotbalist care a cerut să fie pus pe lista de transferuri. Vom face o evaluare corectă. În acest moment, Eriksen este de vânzare, dar asta nu înseamnă că nu mai intră în planurile lui Conte. Ambii sunt profesioniști, iar faptul că Eriksen va pleca, probabil, în iarnă nu schimbă situația pentru moment. Dacă staff-ul tehnic are nevoie de el, va juca, are un respect deosebit pentru clubul nostru", a spus Marotta pentru DAZN.
Întrebat dacă există un interes în acest moment pentru danez, oficialul nerazzurrilor a precizat că sunt doar discuții, nicio formație neînaintând o ofertă oficială.
"Oferte? Momentan nu a venit vreuna în mod oficial. Dacă va sosi o cerere de transfer, vom găsi soluția optimă pentru ambele părți", a mai spus Marotta.

Arsenal vrea un schimb Eriksen - Xhaka

Deși a scris istorie pentru Tottenham, danezul ar putea ajunge în vară la marea rivală, Arsenal.
Potrivit Corriere dello Sport, oficialii "tunarilor" discută cu Inter despre un schimb Eriksen - Xhaka. În vârstă de 28 de ani, elvețianul nu mai are postul de titular asigurat în echipa lui Arteta, odată cu transferul lui Thomas Partey, dar pare exact genul de jucător de care Conte are nevoie.
De altfel, managerul italian a încercat în vară să îl ia pe Kante, de la Chelsea, dar formația de pe Stamford Bridge a refuzat să se despartă de fotbalistul francez.
Potrivit sursei citate, există premise favorabile ca schimbul Eriksen - Xhaka să se realizeze în fereastra de mercato din iarnă, Arsenal fiind dispusă chiar să vină cu o sumă de bani care să contrabalanseze diferența de valoare dintre jucători.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Serie A
5 motive pentru care Serie A este cel mai imprevizibil campionat din Europa
19/09/2022 LA 11:24
Premier League
Tottenham, de neînvins în Premier League! Spurs a trecut fără probleme de Leicester
17/09/2022 LA 18:24