Articol scris de Bianca Dumitru
Donnarumma va pleca în această vară de la AC Milan din postura de jucător liber de contract. Goalkeeper-ul a refuzat să-și prelungească înțelegerea cu "rossonerii", chiar dacă aceștia îi pregătiseră un contract important, cu un salariu de 8 milioane de euro pe an, agentul fotbalistului, Mino Raiola, fiind convins că îi poate obține un contract mai bun.
Potrivit presei din Italia, Gianluigi Donnarumma este dorit de cel puțin 3 cluburi importante din Europa. Cea mai recent intrată pe fir este AS Roma. Gazzetta dello Sport notează că Jose Mourinho, care i-a preluat pe "capitolini" după despărțirea de Tottenham, și-ar dori să întărească echipa, punând ochii pe portarul de doar 22 de ani.
Premier League
Carrick și-a dat demisia de la United, după victoria cu Arsenal. Unde poate ajunge
IERI LA 05:49
Antrenorul portughez l-ar fi sunat personal pe Donnarumma pentru a-i face o ofertă. Conform aceleiași surse, goalkeeper-ul nu ar fi fost impresionat, lăsând să se înțeleagă că ar avea o ofertă mai bună din partea celor de la Juventus.

Donnarumma, dorit și de Barcelona

Portarul care l-a ținut rezervă pe Ciprian Tătărușanu la Milan are oferte importante. Donnarumma este dorit pe Camp Nou, în locul lui Marc Andre ter Stegen, care s-a confruntat în ultimele sezoane cu probleme la genunchi și care ar urma să fie transferat la Borussia Dortmund.
În plus, italianul este dorit și la Juventus, fosta campioană din Serie A intenționând să-i facă loc prin transferul lui Wojciech Szczesny în Premier League, de unde portarul are o ofertă concretă. Potrivit jurnaliștilor de la Corriere dello Sport, chiar dacă a refuzat oferta lui AC Milan pentru a obține un salariu mai mare, se pare că Donnarumma ar fi dispus să meargă în echipa lui Allegri pentru doar 6 milioane de euro pe an.

AC Milan i-a găsit deja înlocuitor

După ce Gianluigi Donnarumma a refuzat să-și prelungească înțelegerea cu AC Milan, șefii de pe San Siro l-au transferat pe Mike Maignan, fostul goalkeeper al celor de la Lille, care s-a remarcat în sezonul 2020/21 ca fiind portarul din Europa cu cele mai multe meciuri fără gol primit - 21.
Potrivit jurnalistului Fabrizio Romano, Milan ar fi plătit 15 milioane de euro plus bonusuri pentru francezul în vârstă de 25 de ani. Fotbalistul ar fi căzut de acord privind un contract valabil pe 5 ani, urmând a încasa un salariu de 3 milioane de euro pe an.
Scottish Premiership
Prima echipă care începe negocierile pentru Ianis Hagi! Unde este dorit din această iarnă
02/12/2021 LA 09:54
Premier League
"Balonul de Aur 2021, o insultă pentru Salah!". Englezii nu pricep cum Mo a putut termina sub CR7
30/11/2021 LA 10:30