Juventus avea mare nevoie de o victorie în fața micuței Benevento pentru a rămâne în cursa pentru titlu în Serie A. Din păcate pentru Cristiano Ronaldo&Co, oaspeții au gestionat ideal partida și au dat lovitura cu singurul șut pe poartă.
Meciul de la Torino a început cu un moment special. Cristiano Ronaldo, devenit recent cel mai bun marcator din istoria fotbalului (770 de goluri), a primit un tricou inscripționat cu mesajul "G.O.A.T." - Greatest Of All Time (trad. - Cel mai bun din toate timpurile).
Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29

Benevento s-a impus pe terenul lui Juventus și a produs marea surpriză

Ziua magică a lui Ronaldo s-a transformat rapid în coșmar. Juventus a controlat autoritar partida, însă n-a reușit să înscrie.
Chiar starul purtughez a avut prima mare ocazie a meciului, după numai 4 minute. CR7 a trecut fulgerător prin defensiva lui Benevento, dar a finalizat modest, pe lângă poartă.
Trupa lui Andrea Pirlo a cerut un penalty în minutul 36, după ce mingea l-a lovit în mână pe Daam Foulon, în careul lui Benevento. Tehnologia VAR a intervenit și s-a decis că nu se poate acorda lovitură de la 11 metri, spre disperarea jucătorilor "Bătrânei Doamne".
Bonucci a reluat cu capul periculos la următoarea fază, dar portarul oaspeților a intervenit salvator. În minutul 39, Cristiano a reușit să trimită mingea în plasă, dar golul a fost anulat pentru offside. În prelungirile primei reprize, lusitanul a avut o nouă ocazie importantă. CR7 a expediat un șut periculos, dar goalkeeper-ul Lorenzo Muntipo s-a aflat din nou la post și a salvat.

Juventus, ca și ieșită din cursa pentru titlu în Serie A

Ratările lui Juventus s-au răzbunat în minutul 69, când Benevento a reușit să dechidă scorul. Adolfo Gaich a profitat de o greșeală în defensiva "bianconerilor" și l-a învins pe Szczesny.
Jucătorii lui Pirlo s-au aruncat în atac, însă n-au reușit să materializeze vreo ocazie. Cristiano Ronaldo și-a încercat din nou norocul cu un șut, dar Montipo a fost erou și a păstrat poarta intactă.
Ronaldo a mai avut o șansă bună în prelungiri, dar goalkeeper-ul lui Benevento a respins mingea reluată de lusitan după o centrare. Danilo a avut ultima ocazie a lui Juve la faza imediat următoare, când a trecut de un adversar și a șutat milimetric peste bara transversală.
S-a încheiat 1-0 pentru Benevento, care a dat lovitura cu singurul șut expediat pe cadrul porții lui Szczesny. A fost cea de-a doua înfrângere suferită de Juventus pe teren propriu, în actualul sezon din Serie A. Astfel, trupa lui Pirlo rămâne pe locul 3, la 11 puncte în spatele liderului Inter, după 27 de meciuri disputate.
Inter este de neoprit în stagiunea curentă, cu 8 victorii consecutive în Serie A, motiv pentru care misiunea lui Juventus a devenit aproape imposibilă.
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51