Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cadoul primit de Ronaldo din partea lui Juventus la meciul cu Benevento

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 21/03/2021 la 17:45 GMT+2

Înainte de startul partidei dintre Juventus și Benevento, președintele bianconerilor i-a oferit lui Cristiano un tricou cu numărul 770 și înscripționat G.O.A.T. (Greatest of all time).

Cristiano Ronaldo posa insieme ad Andrea Agnelli, Credit Photo Twitter @Juventus

Credit imagine: Other Agency

Articol scris de Andrei Bobeică
770 este numărul de goluri înscrise de portughez în cariera sa de până acum, număr cu care Cristiano i-a depășit recordul brazilianului Pele.
Ronaldo a ajuns la 770 de goluri în meciul contra echipei lui Răzvan Marin, Cagliari, atunci când a înscris un hattrick.

Mai mult de jumătate dintre goluri marcate pentru Real Madrid

Din cele 770 de goluri, 450 au fost înscrise de Cristiano în tricoul lui Real Madrid. Portughezul a mai marcat 118 pentru Manchester United și 95 pentru Juventus.
Pentru naționala Portugaliei, Cristiano a marcat de 102 ori și se apropie de recoordul iranianului Ali Daei, care a marcat 109 goluri la nivel de echipe naționale.

Mesaj din partea lui Pele

Pele a reacționat imediat și i-a recunoscut cu eleganță supremația lui Ronaldo, postând un mesaj emoționant pe conturile sale de pe rețelele de sicializare:
"Cristiano, ce călătorie frumoasă ai în viața ta! Te admir foarte mult și asta nu este un secret pentru nimeni. Felicitări pentru că ai doborât recordul meu de goluri în meciuri oficiale. Las această fotografie în onoarea ta, cu afecțiune, ca simbol al prieteniei care a existat timp de mulți ani.", a scris Pele pe Twitter.

Răspunsul lui Ronaldo pentru Pele

"Ultimele săptămâni au fost pline de noutăți și statistici care m-au considerat a fi cel mai bun marcator din istoria fotbalului, depășind cele 757 de goluri oficiale ale lui Pele. Deși apreciez asta, este timpul să explic de ce nu am acceptat acest record până acum.
Admirația mea veșnică și necondiționată pentru domnul Edson Arantes do Nascimento, precum și respectul pentru care îl am pentru fotbalul de la jumătatea secolului 20, m-au determinat să iau în calcul numărul de 767 de goluri înscrise de el, socotind și cele 9 goluri pe care le-a înscris pentru echipa de Stat din Sao Paulo și unicul gol pe care l-a reușit pentru echipa militară a Braziliei.
Lumea s-a schimbat de atunci, la fel a făcut-o și fotbalul, dar asta nu înseamnă că putem șterge istoria în funcție de interesele noastre. Astăzi, când am ajuns la 770 de goluri oficiale, primele mele cuvinte merg către Pele. Nu există fotbalist în lume care să nu fi crescut ascultând povești despre meciurile sale, golurile și realizările sale, iar eu nu sunt o excepție.
Din acest motiv, sunt plin de fericire și mândrie acum că recunosc golul care m-a pus în vârful listei celor mai buni marcatori, depășind recordul lui Pele, ceva ce nici nu aș fi putut visa când eram copil în Madeira.", a scris Ronaldo pe Instagram.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo