Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Juventus i-a fixat prețul lui Ronaldo! Torinezii, dispuși să iasă pe minus pentru a scăpa de lusitan

Nicu Savin

Actualizat 11/03/2021 la 19:36 GMT+2

Cristiano Ronaldo nu mai este dorit la Juventus, iar presa din Italia a descoperit că torinezii sunt dispuși să-l vândă în vară pe portughez pentru o sumă mult mai mică decât cea plătită lui Real Madrid în schimbul său.

Cristiano Ronaldo

Credit imagine: Getty Images

Golgheterul torinezilor mai are contract până în 2022, dar oficialii biaconerilor vor să scape mai repede de acesta, în principal datorită salariului său uriaș, care se ridică la aproximativ 50 de milioane de € brut pe sezon, potrivit SportMediaset.
Astfel, torinezii se gândesc serios să-l vândă pe starul lusitan în vară, iar conform sursei citate prețul acestuia a fost fixat la 60 de milioane de €. Juventus a plătit 100 de milioane pentru Ronaldo în 2018 și vrea să recupereze măcar o parte din acești bani.
Ratarea calificării în sferturile Champions League reprezintă nu doar un eșec pe plan sportiv, ci și o mare gaură în buget, care oricum a fost grav afectat de pandemia de Covid-19. Astfel, dacă Juve va obține suma cerută pe Ronaldo ar economisi peste 100 de milioane de € în sezonul viitor, bani care ar putea fi folosiți pentru întărirea echipei.
Cristiano Ronaldo

Opțiuni puține pentru Cristiano Ronaldo

Chiar dacă a demonstrat și în acest sezon că se poate ridica la un nivel extraordinar, Ronaldo a ajuns totuși la 36 de ani și puține cluburi vor fi dispuse să-l transfere. Portughezul ar reprezenta o mare lovitură de imagine pentru orice echipă, însă pe plan sportiv se apropie de finalul carierei. Majoritatea cluburilor trec prin perioade extrem de grele din punct de vedere financiar și nu își vor permite luxul de a-l avea în lot.
Singurul club din Europa care ar putea încerca un asemenea lucru ar fi PSG, dar francezii au alte priorități, cea primordială fiind prelungirea contractelor lui Neymar și Mbappe. Presa internațională vehiculează și variantele ca Ronaldo să se întoarcă la Manchester United sau Real Madrid, dar acestea sunt greu realizabile.
Mult mai plauzibilă este posibilitatea ca Ronaldo să spună adio fotbalului mare și să plece în MLS, acolo unde este oricând binevenit la Inter Miami, formație dispusă să transfere acest tip de jucători. În ultimele zile a apărut informația că și , deci nu ar fi exclus să-i vedem pe cei doi mari rivali făcând echipă la gruparea patronată de David Beckham.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo