Atalanta venea cu optimism la Torino. Ultimul adversar redutabil pentru Juventus în acest sezon, echipa din Bergamo era pe val și a ajuns până pe poziția a treia. O victorie cu Juventus ar fi adus-o pe Atalanta la doar șase puncte de lider, cu șase etape rămase.
Oaspeții aveau victorii pe linie în toate competițiile de la începutul lui februarie iar ultimul eșec data de pe 20 ianuarie, un 1-2 cu SPAL pe teren propriu. Părea că oaspeții sunt hotărâți să ajungă la a șaptea victorie la rând chiar pe terenul campioanei Italiei după ce în minutul 16 echipa lui Gasperini a deschis scorul. Papu Gomez a reușit o piruetă elegantă și i-a trimis mingea în careu lui Duvan Zapata care nu a ratat.
Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29
Partida s-a liniștit ulterior și a fost una echilibrată însă în minutul 54 Juventus a primi penalty iar lovitura de la 11 metri a fost executată impecabil de Cristiano Ronaldo, care a adus egalarea pentru echipa lui Sarri. Portughezul a marcat în toate cele șase meciuri jucate de Juventus de la revenirea sezonului din Seria A.
Chiar dacă gazdele au pus ulterior stăpânire pe joc pentru o perioadă, Atalanta nu știe să renunțe. Cu doar 10 minute înainte de final Muriel a avut viziunea să-l găsească pe Malinovsky, care a avut o primă atingere excelentă pentru ca apoi să trimită o rachetă la colțul scurt jos. Imparabil.
Meciul nu avea să se încheie așa totuși. Muriel a făcut unul dintre cele mai inutile hențuri din istoria fotbalului probabil în minutul 90 și i-a oferit ocazia lui Ronaldo să transforme încă un penalty. Portughezul nu avea cum să refuze astfel că torinezii au egalat în ultimul minut al partidei.
Așadar Juventus se distanțează la opt puncte de Lazio cu șase etape înainte de final. Poate că nu așa de ușor pe cât și-ar fi dorit unii fani, dar un nou titlu pare să se îndrepte către Torino.
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51