Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"O poză și un mesaj!". Așa l-a convins Mourinho pe Eto'o să semneze cu Inter

Cosmin Cioboata

Actualizat 18/05/2020 la 17:42 GMT+3

Samuel Eto'o a dezvăluit cum a fost convins de Jose Mourinho să semneze cu Inter în urmă cu 11 ani, pe vremea când camerunezul se afla la Barcelona.

Samuel Eto'o a jucat la Inter în perioada 2009-2011

Credit imagine: Eurosport

Aflat pe banca formației din Milano în perioada 2008-2010, Mourinho și-a dorit foarte mult să-l transfere pe Eto'o, în încercarea sa de a cuceri titlul și trofeul UEFA Champions League. La insistențele tehnicianului portughez, mutarea s-a materializat în cele din urmă. Italienii l-au cumpărat pe atacantul camerunez de la Barcelona în vara anului 2009, în schimbul a 20 milioane de euro.
Recent, Eto'o a dezvăluit într-un interviu oferit pentru Gazzetta dello Sport, modul în care "The Special One" l-a convins să semneze cu "nerazzurri". În același timp, camerunezul a recunoscut că și Marco Materazzi a jucat un rol important la momentul respectiv:
Mourinho m-a convins într-un mod simplu. Mi-a trimis o poză cu tricoul cu numărul 9 al lui Inter, lângă care a scris: 'Este al tău, te așteaptă aici'. Apoi, Marco Materazzi mi-a trimis următorul mesaj: 'Dacă vii la Inter vom câștiga toate trofeele'. Nu mi se mai întâmplase așa ceva până atunci. Acele mesaje au cântărit enorm în decizia mea finală. | Samuel Eto'o.

Eto'o și Mourinho, un parteneriat perfect

În cele din urmă, Materazzi a avut dreptate. Eto'o a ajuns la Inter, iar trupa lui Mourinho a cucerit toate cele 3 trofee puse în joc în sezonul 2009/2010: titlul în Serie A, Champions League și Cupa Italiei.
Eto'o a evoluat la Inter timp de 2 sezoane, reușind să înscrie 53 de goluri în 102 apariții. Per total, camerunezul a câștigat 6 trofee alături de formația din Milano.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo