Valentin Mihăilă a început pe bancă meciul dintre Fiorentina și Parma, scor 3-3, și a fost introdus pe teren de Roberto D'Aversa imediat după pauză. Atacantul român și-a pus repede amprenta asupra jocului, reușind un assist și un gol.
Mihăilă a înscris primul său gol în Serie A în minutul 90, iar Parma părea ca va obține prima victorie în campionat, după 16 meciuri. Din păcate, Iacoponi și-a trimis mingea în proprie poartă în prelungiri, iar meciul s-a încheiat la egalitate.
De notat că, la golul lui Mihăilă, faza a fost începută de Dennis Man, celălalt român din lotul Parmei.
Serie A
Milan a devenit campioana Italiei, după o pauză de 11 ani
22/05/2022 LA 18:00
https://i.eurosport.com/2021/03/08/3008084.jpg

Parma, mesaj în limba română după primul gol marcat de Valentin Mihăilă în Serie A

Valentin Mihăilă a crescut enorm în ochii celor de la Parma, după ultimele prestații consistente reușite în tricoul formației din Serie A. Drept "răsplată" pentru golul înscris de internaționalul de 21 de ani în meciul cu Fiorentina, Parma a postat un mesaj în limba română pe contul de Twitter (în versiunea engleză).
"Își deschide contul în Serie A", au scris cei de la Parma, după primul gol marcat de Mihăilă în campionatul Italiei.

Fiorentina - Parma 3-3. Ce a scris presa din Italia despre Valentin Mihăilă și Dennis Man

Valentin Mihăilă a fost lăudat de jurnaliștii italieni, după ce atacantul român a reușit un gol și un assist în duelul cu Fiorentina.
"Mihăilă a intrat mai greu în ritmul meciului, dar când s-a încălzit și-a lăsat amprenta, cu assist și gol. O adevărată furie pe teren. Se naște o întrebare legitimă: nu ar fi trebuit să joace din primul minut?", a notat publicația sportparma.com.
"Talentatul jucător român de bandă a intrat devastator. I-a dat pasa decisivă lui Kurtic pentru 2-2, apoi a găsit golul unei victorii iluzorii", au scris și cei de la tuttomercatoweb.com.
Italienii au vorbit și despre prestația lui Dennis Man, cel care a declanșat faza în urma căreia Mihăilă a marcat pentru 3-2.
"Ușor ca un fum, a fost aproape de gol cu o execuție la care mingea a trecut milimetric pe lângă poartă. A adus dinamism și prospețime în ofensiva grupării emiliane. Păcat că a ratat golul la centrarea perfectă a lui Pezzella", a notat publicația tuttomercatoweb.com.
https://i.eurosport.com/2021/03/07/3007800.jpg

Fiorentina - Parma 3-3. Notele primite de Valentin Mihăilă și Dennis Man

Valentin Mihăilă și Dennis Man au schimbat fața Parmei pe faza ofensivă, în repriza secundă. Cei doi jucători români au fost foarte activi și au reprezentat un pericol constant în jumătatea adversă.
Man și Mihăilă au intrat excelent în meci și au contribuit la golurile de 2-2 și de 2-3. Valentin Mihăilă a fost răsplătit pe măsură pentru golul său, primind cea mai mare notă (7,3) din partea Sofascore, la egalitate cu Jasmin Kurtic, coechipierul său.

Cifrele lui Valentin Mihăilă din meciul Fiorentina - Parma 3-3:

  • 45 de minute jucate
  • 14 atingeri
  • 5 pase complete
  • 1 assist
  • 1 gol
Și Dennis Man a fost aproape să înscrie în minutul 87, dar lovitura sa de cap a trecut pe lângă poartă. La final, fostul atacant de la FCSB a primit nota 6,4.

Cifrele lui Dennis Man din meciul Fiorentina - Parma 3-3:

  • 28 de minute jucate
  • 19 atingeri
  • 10 pase complete
Serie A
Milan, la 90 de minute de istorie. Argumentele care au dus-o la un punct de scudetto
18/05/2022 LA 10:29
Serie A
Lovitură de teatru: Dybala îi întoarce spatele lui Inter. Un antrenor de legendă l-a convins
18/05/2022 LA 06:42