Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Planul "B" al lui Juventus, dacă Pirlo nu se va impune pe bancă! Antrenorul de top aflat pe listă

Cosmin Cioboata

Actualizat 29/10/2020 la 19:12 GMT+2

Juventus a suferit prima înfrângere din noul sezon, cu Andrea Pirlo pe banca tehnică. "Bianconerii" au pierdut pe teren propriu împotriva Barcelonei, scor 0-2, în runda a 2-a din grupele UEFA Champions League.

Andrea Pirlo, tehnicianul lui Juventus

Credit imagine: SID

Rezultatul înregistrat aseară nu este singurul care îi nemulțumește pe cei de la Juventus. "Bătrâna Doamnă" a încheiat la egalitate în ultimele 3 meciuri din Serie A, două dintre ele contra unor adversari mult mai slab cotați - Crotone și Verona -, pe care "bianconerii" ar fi trebuit să-i învingă, în mod normal, fără probleme. După 5 etape, Juventus se află pe locul 5 în campionatul Italiei.
În ciuda startului modest al lui Pirlo la cârma lui Juventus, oficialii italieni, în frunte cu președintele Andrea Agnelli, nici nu iau în calcul o înlocuire a antrenorului, la ora actuală.
Jucătorii lui Juventus, atât cei experimentați, cât și cei tineri, s-au conectat foarte bine cu noul tehnician și își doresc să continue relația începută în vară. În același timp, board-ul torinezilor își propune să-l aducă în staff-ul tehnic al lui Pirlo pe Paolo Montero, fost jucător al "bianconerilor" în perioada 1996-2005. Prin acest "transfer", Agnelli încearcă să-i ofere o mână de ajutor lui Pirlo din punct de vedere al organizării antrenamentelor și al pregătirii meciurilor.
Pentru a-și arăta implicarea în cadrul clubului și susținerea totală a lui Pirlo, președintele lui Juventus va asista la antrenamente în următoarea perioadă. Agnelli a mai declarat în trecut că Juve este o echipă obișnuită cu presiunea generată de așteptările uriașe. În această situație se află și Pirlo, motiv pentru care noul antrenor al formației torineze n-ar trebui să se teamă, în prezent, pentru postul său.

Allegri, planul de rezervă al lui Juventus pentru postul de antrenor

Deși în clipa de față nu se pune problema demiterii lui Pirlo, nimeni nu știe ce le va rezerva fotbalul celor de la Juventus. Dacă rezultatele vor întârzia să apară și în luna noiembrie, Agnelli ar putea recurge la planul "B" despre care se discută în presa internațională, inclusiv de Daily Mail.
Potrivit jurnaliștilor britanici, board-ul campioanei Italiei a pregătit deja un plan de rezervă la care va apela numai în cazul unui scenariu dezastruos. Cel mai probabil, acest scenariu ar fi reprezentat de ratarea calificării în optimile UEFA Champions League și de o clasare cu mult în spatele poziției de lider din Serie A, la finalul anului.
În cazul în care Pirlo nu va reuși să redreseze echipa, Agnelli l-ar putea aduce înapoi la Juve pe Massimiliano Allegri. Renumitul tehnician a mai pregătit gruparea torineză în perioada 2014-2019, reușind să cucerească titlul în Serie A în fiecare an și să ducă echipa în două finale UEFA Champions League, în 2015 și 2017.

Singurul obstacol care stă în calea revenirii lui Allegri la Juventus

Agnelli și Allegri se află în continuare în relații foarte bune și vorbesc destul de des. Allegri a transformat-o pe Juve într-o mașinărie de fotbal și a bifat performanțe impresionante la Torino, iar o nouă aventură la cârma "bianconerilor" cu siguranță ar fi mai mult decât tentantă.
De notat este că tehnicianul de 53 de ani a refuzat, potrivit presei internaționale, toate ofertele primite de când s-a despărțit de Juve. Conform Sky Sport Italia, cea mai recentă a venit din partea Borussiei Dortmund, în această vară.
Lazio și AS Roma sunt alte două echipe din Italia interesate în serviciile lui Allegri, însă cu siguranță Juventus ar avea prioritate în agenda tehnicianului. Singurul lucru care ar putea sta în calea revenirii lui Allegri la trupa torineză este reprezentat de relația rece pe care a avut-o cu Fabio Paratici și Pavel Nedved, doi dintre oamenii din conducerea lui Juve.
Cei doi s-au aflat printre oficialii care au solicitat încheierea contractului lui Allegri în urmă cu un an, înainte să fie adus Maurizio Sarri. Așadar, Agnelli va avea de luat mai multe decizii radicale la nivel administrativ înainte să-l numească pe Allegri pe bancă, dacă va fi cazul.
Premier League, program etapa 7
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo