În contextul în care s-ar pierde sume uriașe din drepturile TV, Federația italiană speră ca actuala stagiune să fie salvată. În principiu, nu se va putea juca fotbal până în iunie, mai ales că vorbim de țara din Europa cu cele mai multe cazuri de coronavirus, însă sezonul nu trebuie neapărat suspendat.
Italienii vor să propună la UEFA un plan prin care să se amâne Euro, iar perioada de vară să fie utilizată pentru terminarea competițiilor din campionatele de pe "bătrânul continent".
Serie A
Juve îi dă drumul lui Morata, dar vrea alt star de la Atletico Madrid
04/01/2022 LA 13:28

UEFA a gândit un plan similar

Propunerea italienilor pare să fie fix soluția gândită de forul continental. UEFA a întocmit un plan de criză pe care urmează să îl discute cu reprezentanții cluburilor în ședința de marți, în care se va aborda și problema încheierii Champions League și Europa League. Campionatele din Europa ar urma să se joace pe timpul verii, pentru ca Euro să se dispute în iarnă.
În această săptămână, cele mai multe dintre campionatele din Europa au pus "lacătul", ca urmare a pandemiei de coronavirus. Forul contiental a luat și el măsuri, chiar dacă târziu, după ce a dat "verde" ca disputele din turul optimilor Europa League să se dispute. De săptămâna viitoare, însă, și competițiile UEFA (Champions League și Europa League) sunt suspendate, astfel că marți, într-o ședință extraordinară, se va stabili mult mai clar ce urmează să se întâmple.
Deocamdată, există o serie de speculații, zvonindu-se chiar că Euro ar urma să fie decalat pentru 2021. Englezii susțin că nicio partidă de fotbal nu se va putea desfășura în siguranță înainte de iunie, iar jurnaliștii de la The Telegraph susțin că au aflat care ar fi prioritatea numărul unu a UEFA.
Pentru a nu se pierde foarte mulți bani din televizări, forul continental ar dori ca toate competițiile să se dispute. În acest context, vacanța de vară ar urma să dispară, campionatele și competițiile UEFA trebuind să se termine în iunie-iulie-august.
În acest caz, Euro va fi amânat, dar nu pentru 2021, cum s-a speculat. Se studiază posibilitatea ca turneul final să se joace în decembrie, iar o variantă ar fi ca Rusia - țară care nu a fost foarte afectată de virusul COVID-19 - să preia o serie de partide. De altfel, vicepremierul rus, Dmitri Sernisenko, și-a făcut deja cunoscut punctul de vedere.
"Ne-ar plăcea să le oferim celor de la UEFA mai multe posibilități și să organizăm meciuri suplimentare în țara noastră", a declarat vicepremierul rus pentru AFP. Rusia are toată infrastructura bine pusă la punct, după ce în 2018 a organizat Mondialul de fotbal câștigat de Franța.

Ce se întâmplă cu viitorul sezon?

Îngrămădirea partidelor în această vară va avea repercusiuni asupra viitoarei stagiuni. UEFA nu vrea ca întregul calendar să se decaleze, de aceea planul ar fi ca în septembrie, după o pauză de maximum două săptămâni, să înceapă noul sezon.
În acest context, stagiunea în curs ar urma să se încheie undeva în a doua jumătate a lunii august, pentru ca în foarte scurt timp să pornim la drum cu noul sezon.
Aceasta este varianta ideală, astfel încât competițiile să nu fie anulate, rămâne de văzut și dacă va putea fi pusă în aplicare, în funcție de ceea ce își doresc cluburile, dar mai ales de modul în care e gestionată criza "coronavirus" în următoarele luni.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Serie A
Lukaku se cere înapoi la Inter, fanii nerazzurrilor nu l-au iertat. Bannerul afișat
31/12/2021 LA 13:29
Serie A
"Bine ați venit în Catedrală!". Noul stadion al lui Milan și Inter, "cel mai frumos din lume"
22/12/2021 LA 10:58