Meciurile din campionatul Italiei, țara europeană cel mai grav afectată la un moment dat de Covid-19, vor începe pe 20 iunie. Anunțul a fost făcut după conferința la care au participat Ministrul Sporturilor Vincenzo Spadafora, președintele Federației Italiene, șeful din Serie A și reprezentanții asociaților jucătorilor și medicilor sportivi din țară.
Întrebarea care a fost omniprezentă în presa din Italia în ultimele zile, de când s-a dat undă verde pentru reluarea campionatului, a avut legătură cu riscurile la care sunt supuși jucătorii. În egală măsură, s-a mai ridicat o întrebare legitimă: ce se va întâmpla dacă noi cazuri de coronavirus vor fi diagnosticate în rândul fotbaliștilor sau între membrii staffurilor tehnice. Nu va fi cazul de așa ceva, ne garantează Alberto Zangrillo, de la Spitalul Universitar San Raffaele din Milano. Cel puțin în Italia, se poate vorbi despre COVID-19 la trecut, e convins reputatul medic.
"Focarul, cel puțin din punct de vedere clinic, nu mai există, deoarece testele efectuate în ultimele 10 zile au o sarcină virală minimă comparativ cu cele făcute cu o lună în urmă. Trebuie să ne întoarcem la viața de zi cu zi, deoarece există toate dovezile că, de astăzi, ne putem întoarce la normal. Cineva trebuie să își asume responsabilitatea pentru terorizarea cetățenilor", a spus Zangrillo, conform Rai 3.
Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29

Cum va arăta programul etapelor în Serie A

Serie A a fost primul campionat de top din Europa întrerupt din cauza pandemiei. În primă fază, meciurile s-au disputat fără spectatori sau au fost amânate. Odată cu creșterea alarmantă a numărului de cazuri pozitive cu Covid-19, desfășurarea campionatului a devenit tot mai dificilă. Prin urmare, sezonul 2019/2020 a fost oprit la începutul lunii martie, după 26 de etape.
Federația Italiană va decide în următoarea perioadă programul meciurilor. În presa italiană se discută despre disputarea partidelor din 3 în 3 zile, la următoarele intervale de timp: 17.00, 19.15 și 21.30 (ora Italiei).
Potrivit presei din Italia, sezonul din Serie A ar urma să fie reluat cu meciurile rămase din etapa 25: Atalanta - Sassuolo, Inter - Sampdoria, Torino - Parma și Verona - Cagliari. În același timp, a fost stabilit ca returul semifinalelor din Cupa Italiei - Juventus vs Milan și Napoli vs Inter - să se dispute pe 13 iunie, cu o săptămână înaintea reluării campionatului. În cazul celor două meciuri, va fi nevoie de semnătura Prim-Ministrului într-un decret special. De asemenea, finala Cupei ar urma să se joace pe 17 iunie.

Etapa 27 din Serie A:

  • AS Roma - Sampdoria
  • Atalanta - Lazio
  • Bologna - Juventus
  • Fiorentina - Brescia
  • Genoa - Parma
  • Inter - Sassuolo
  • Lecce - AC Milan
  • SPAL - Cagliari
  • Torino - Udinese
  • Verona - Napoli
https://i.eurosport.com/2020/05/31/2826448.jpg
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51