Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Serie A poate scăpa de COVID-19, dar dă de o altă mare problemă. Descoperirea Gazzettei dello Sport

Cristian Mihală

Publicat 15/04/2020 la 19:26 GMT+3

Gazzetta dello Sport anunță noua mare problemă pe care o va avea fotbalul din Italia, odată reluat. Chiar dacă pericolul reprezentat de coronavirus o să dispară, ziariștii sursei citate au luat legătura cu meteorologii din peninsulă: în iunie, iulie și august vor fi temperaturi extreme.

Cristiano Ronaldo - Juventus-Inter - Serie A 2019/2020 - Getty Images

Credit imagine: Getty Images

"O spun o dată pentru totdeauna, campionatul trebuie să fie finalizat. Există timp", a reiterat președintele Federației, Gabriele Gravina, într-un interviu acordat ziarului La Repubblica. A fost deja pregătit un calendar dur: pentru a recupera cele etape rămase de disputat până la finalul Serie A, dar și meciurile amânate anterior, campionatul se va juca în iunie, iulie și probabil august, probabil cu etape intermediare.
În condițiile în care UEFA intenționează să încheie cupele europene în august, va exista un calendar extrem de aglomerat pentru formațiile de top din Italia.
La tot acest program se adaugă, însă, o problemă pe care puțini au luat-o în considerare până acum: căldura excesivă. Gazzetta dello Sport spune că se anunță teribile din punct de vedere al temperaturilor maxime, în fiecare dintre lunile de vară urmând a se trece curent de 35 de grade.
În contextul unor partide disptutate la 3 zile, acest lucru devine extrem de solicitant și periculos pentru jucători. Deja se studiază posibilitatea ca pauzele de hidratare să fie mai dese, dar se ia în calcul și o altă modificare. Așa cum a sugerat Claudio Ranieri, antrenorul lui Sampdoria, va fi necesar să se ceară la FIFA să autorizeze cinci înlocuiri în timpul unui meci. Această măsură va fi aproape sigur discutată cu forul mondial și există premise să se ajungă la un consens, pentru finalul acestei stagiuni. Jucătorii vor reuși astfel să fie ceva mai proaspeți și să nu expună atât de tare, în condiții de temperaturi foarte ridicate.
Primul ministru italian Giuseppe Conte a anunțat vineri seară că măsurile de carantină au fost prelungite până pe 3 mai, dar comunicatul dat de Guvernul de la Roma sugerează că după această dată va urma o perioadă în care distanțarea socială va fi recomandată. În Italia, sportul a fost oprit în 9 martie. Ultimul meci jucat în Serie A a fost derbyul Juventus - Inter. Partida de la Torino a fost fără spectatori și în urma succesului cu 2-0 campionii entitre au revenit pe primul loc, cu un punct peste Lazio.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo