Articol scris de Romeo Ene
Inter a învins-o pe Cagliari, scor 1-0, golul victoriei fiind marcat de Darmian, iar titlul este din ce în ce mai aproape pentru formaţia lui Antonio Conte. Inter este lider, cu 74 de puncte, la 11 lungimi distanţă de locul 2, ocupat de AC Milan, cu 8 etape înainte de final.
Ar putea fi al 19-lea Scudetto pentru Inter, iar Zenga a câştigat unul, în sezonul 1988-1989.
Serie A
Milan, la 90 de minute de istorie. Argumentele care au dus-o la un punct de scudetto
18/05/2022 LA 10:29

Zenga: "Inter va câştiga campionatul!"

Pus să comentezeevoluţia echipei lui Conte la microfoanele Radio Anch'io Sport, fostul portar a spus:
"Cui nu îi place acest Inter? Principala problemă este că există o confuzie între controlul jocului și estetică. Inter are cel mai prolific duo din Serie A și va câştiga campionatul. Este de la sine înţeles dacă joacă bine sau rău. Ieri a controlat meciul, fără a risca prea mult."
Meciul lui Inter cu Cagliari a fost foarte complicat, câştigându-l cu ajutorul golului marcat de Darmian în minutul 77.
Zenga a comentat, de asemenea, situaţia lui Conte şi viitorul lui Inter, care are 11 puncte avans faţă de Milan şi 12 peste Juventus. Duminică, pe stadionul Diego Armando Maradona, va avea loc un duel împotriva unui Napoli care pare să fie într-o revenire de formă, și care în această rundă a câștigat cu 2-0 pe terenul Sampdoriei.
"Conte? Există sentimentul de apartenență la Juve, dar este unul dintre profesioniștii de top și a demonstrat din nou anul acesta. Este o perioadă complicată din cauza Covid, iar unele echipe trăiesc din merchandising și abonamente și acest lucru ar putea duce la probleme financiare pe viitor.
Nu știu ce va face proprietarul chinez în viitor, dar în sezonul următor trebuie să organizeze foarte bine clubul din punct de vedere economic. Pentru a reveni competitiv în Europa, nu este nevoie de o reconstrucţie, ci de o reorganizare la nivelul clubului deoarece competițiile devin lungi și stresante."
"Aș face sistemul VAR mai puţin secret. Antrenorul de pe bancă este singurul care nu are ocazia să revadă fazele, spre deosebire de spectatorii din tribune, atunci când vor reveni, sau un om de pe banca tehnică cu ajutorul unui mobil.", a mai spus Zenga.

Zenga a vorbit despre Juventus, Cristiano Ronaldo și Pirlo

În cele din urmă Zenga, după ce l-a sfătuit pe Donnarumma să rămână la Milano, vorbeşte despre situaţia lui Juventus şi a lui Pirlo:
"Este un antrenor tânăr, a găsit o echipă care a câștigat nouă campionate, și cu siguranță a plătit din cauza lipsei de experienţă. Ronaldo nu mai este cel de anul trecut, iar nervozitatea lui nu este legată de echipă, ci de faptul că recunoaște că nu este în măsură să înscrie la fel de mult. Ca un mare om și campion, Ronaldo este supărat pe sine.", a mai declarat Zenga, potrivit Corrieredellosport.
Serie A
Lovitură de teatru: Dybala îi întoarce spatele lui Inter. Un antrenor de legendă l-a convins
18/05/2022 LA 06:42
Serie A
Allegri, reacție genială când a fost întrebat de transferul iminent al lui Pogba: "Cine e?"
17/05/2022 LA 10:06