Christian Eriksen a suferit un infarct în finalul primei reprize a meciului dintre Danemarca și Finlanda de la Euro 2020. Mijlocașul în vârstă de 29 de ani s-a prăbușit pe gazon, iar medicii au trebuit să îl resusciteze înainte de a-l putea transporta la spital. Din păcate, aceste momente ar putea însemna finalul carierei de fotbalist pentru Eriksen.
Chiar dacă va mai fi lăsat să joace fotbal, danezul ar putea fi obligat să plece de la Inter, club la care evoluează din ianuarie 2020. Potrivit presei italiene, problema medicală a lui Eriksen i-ar putea interzice, din punct de vedere legal, să mai activeze pe stadioanele din Italia. Președintele Societății de Cardiologie din sportul italian, Lucio Mos, a comentat situația mijlocașului în vârstă de 29 de ani pentru postul de radio Punto Nuovo.
"Cum e posibil ca un fotbalist supus numeroaselor testări medicale să fie lovit de un atac de cord? Sunt aspecte care pot scăpa chiar și celor mai precise verificări medicale, chiar dacă acestea sunt făcute des. Un astfel de eveniment poate apărea între testări.
Cupa Mondială FIFA
Eriksen, despre prezența în Qatar după momentele dramatice de la Euro! "A fost principalul obiectiv"
22/11/2022 LA 10:57
Legea italiană în acest domeniu e cea mai severă din lume, de aceea decesele în timpul activității sportive sunt mai puține aici decât în alte țări. Cazul lui Eriksen? A fost defibrilat, deci trebuie să înțelegem ce a cauzat stopul cardiac. Cu legislația actuală, o să-i fie dificil să revină pe stadioanele din Serie A. Protocolul e rigid, dar nu vom cere schimbarea lui. Celelalte țări europene ar trebui să le schimbe pe ale lor", a declarat cardiologul, citat de Tuttosport.

Eriksen, la final de carieră?

Cazul lui Christian Eriksen nu este singular. De-a lungul timpului mai mulți fotbaliști au trecut prin momente cutremurătoare în fața fanilor. Unii dintre ei au reușit să își revină, în timp ce alții au rămas imobilizați la pat sau chiar au pierdut lupta cu viața.
Dintre cei care au supraviețuit problemelor la inimă, foarte puțini au mai fost lăsați de medici să revină pe teren. În funcție de rezultatele analizelor pe care medicii i le fac în această perioadă lui Eriksen, danezul ar putea fi obligat să își încheie cariera la doar 29 de ani.
Sanjay Sharma, profesor de cardiologie sportivă la St George's University din Londra, consideră că internaţionalul are puţine şanse să mai joace vreodată fotbal, după criza cardiacă pe care a suferit-o la Euro 2020.
"Nu ştiu dacă va mai juca fotbal într-o zi. Poate părea brutal, însă Eriksen a fost mort timp de câteva minute. Profesioniştii din sănătate vor risca să-l lase să moară din nou? Răspunsul este nu", a spus specialistul britanic, care a lucrat cu mijlocașul în perioada în care acesta a evoluat la Tottenham, înainte de a se transfera la Inter.
Premier League
Ce note au primit jucătorii lui Liverpool după eșecul cu United! Singurul care s-a remarcat
23/08/2022 LA 04:46
Fotbal
"Doamne fereşte, i s-a oprit inima!" Țucudean, șocat de curajul lui Eriksen de a reveni pe teren
22/08/2022 LA 16:02