Jose Mourinho a semnat cu AS Roma la începutul lunii mai, iar în urmă cu câteva zile a ajuns la Roma, unde a fost așteptat de suporterii încântați ai echipei.
Astăzi, pe conturile echipei de pe rețelele de socializare a apărut primul interviu oferit de tehnician despre planurile pe care le are pe banca Romei. Mourinho a spus că a fost încântat de modul în care șefii clubului se raportează la echipă, oferindu-i un sentiment pozitiv despre ceea ce urmează.
"Sunt entuziasmat din prima zi, din primul moment în care i-am cunoscut pe șefii clubului. Am avut un sentiment pozitiv și asta înseamnă mult pentru mine. Acest entuziasm este bazat pe conversațiile pe care le-am avut, pe ideile pe care le-am schimbat, dar și pe ceva care contează foarte mult pentru mine, respectiv empatia.
UEFA Europa Conference League
Jose Mourinho, "sanctificat" de fanii Romei! Imagini memorabile din capitala Italiei
06/05/2022 LA 17:36
De-a lungul carierei mele, am avut tot felul de experiențe și am lucrat cu multe cluburi care aveau patroni din afara țării, dar ce m-a impresionat aici este faptul că șefii de-aici nu vorbesc despre proiectul lor, ci despre suporterii Romei. Nu vorbesc despre ei înșiși, ci despre fani", a declarat Mourinho.

"Nu e în natura mea să aștept!"

Antrenorul portughez a vorbit și despre ce își dorește să schimbe la AS Roma, punctând cât de important este ca echipa și fanii să aibă aceleași principii.
"Vrem să facem o echipă de succes, care să aibă succes pe termen lung, nu doar într-un moment izolat. Trebuie să luăm totul pas cu pas și să începem cu tot ce ține de echipa de fotbal, nu doar cu infrastructura, ci și cu structurile umane. Trebuie să facem ceva pentru a lăsa o moștenire importantă în urmă.
Și sunt pregătit pentru asta. Sunt entuziasmat. Vreau să accelerez procesul, de aceea sper să vedem rezultate înainte de sfârșitul contractului meu de trei ani. Nu este în natura mea să aștept prea mult până să sosească acel viitor în care să pot zâmbi.
Vreau să încerc să construiesc o echipă în care să împărtășim cu toții aceleași principii, iar fanii să poată privi echipa și să fie fericiți în zilele în care câștigăm, dar și mândri atunci când pierdem.
De multe ori, în fotbal, acest lucru nu se întâmplă. Dar este important ca toți cei care iubesc clubul să simtă asta în interior, să simtă că, pe iarbă, în fiecare minut al fiecărui joc, jucătorii simt la fel ca ei.
Toată lumea trebuie să fie fericită când obținem rezultate bune, tristă când suntem învinși, dar cu toții trebuie să fim împreună ca o echipă", a adăugat Mourinho.

Cavani, dorit de Mourinho la Roma

Recent, Jose Mourinho și-a stabilit principala țintă pentru această perioadă de mercato. Este vorba despre Edinson Cavani, jucător legitimat la Manchester United. Atacantul în vârstă de 34 de ani a fost protagonistul unor zvonuri privind transferul la AS Roma, jurnaliștii de la Daily Star scriind recent că oficialii italienilor au ajuns la un acord cu fotbalistul.
După ce a impresionat în primul său sezon pe Old Trafford, uruguayanul și-a prelungit în luna mai înțelegerea cu United, având contract până la finalul stagiunii 2021/22. Astfel, în cazul în care atacantul va dori să se alăture proiectului lui Mourinho, oficialii celor de la AS Roma vor trebui să negocieze cu șefii lui Manchester United pentru a finaliza transferul.
Premier League
Mourinho și Simeone se bat pentru un jucător pe care Manchester United a plătit 55 de milioane de €
04/05/2022 LA 18:59
Serie A
Jose Mourinho și-a ales favorita la titlu în Serie A! "Mi-ar plăcea să câștige"
25/04/2022 LA 04:59