Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Abraham, bornă istorică în tricoul Romei. Englezul a întrecut performanța a două legende capitoline

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 21/03/2022 la 11:57 GMT+2

Tammy Abraham a devenit unul dintre cei mai importanți jucători de pe Olimpico, deși se află la sezonul său de debut. Atacantul englez a marcat două goluri în partida disputată ieri împotriva lui Lazio și a ajuns la 23 de reușite în toate competițiile, atingând o bornă remarcabilă în primul său sezon alături de Roma.

Tammy Abraham of AS Roma celebrates after scoring during the Serie A match between AS Roma and SS Lazio at Stadio Olimpico on March 20, 2022 in Rome, Italy

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Nicolae
Atacantul a devenit cu ajutorul dublei de ieri cel mai bun marcator într-un sezon de debut la Roma și a întrecut recordul de 21 de goluri, stabilit de Vincenzo Montella și Gabriel Batistuta. Britanicul transferat de la Chelsea cu 40 de milioane de euro a ajuns la 23 de goluri în 40 de partide în tricoul capitolinilor.
Abraham a depășit recordul celor două legende ale Romei chiar în derby-ul în fața lui Lazio. Atacantul a deschis scorul după câteva secunde în Derby della Capitale și a majorat avantajul echipei sale la jumătatea primei reprize.
Vincenzo Montella a marcat 21 de goluri în sezonul 1999/2000, iar Batistuta a egalat recordul coechiperului său un an mai târziu, când cei doi au condus-o pe Roma către un Scudetto. Abraham mai are multe meciuri în care poate mări distanța față de cei doi, în speranța de a-și consolida acest record.

Mourinho, laude la adresa lui Abraham

Tehnicianul portguhez este un mare fan al fostului jucător din Premier League și nu a ezitat să își arate admirația față de Abraham după meci. Mourinho a lăudat agresivitatea britanicului, pe care a cerut-o la finalul partidei cu Vitesse, din Conference League:
"Când toți ați spus că Abraham este fantastic nu v-am dat dreptate, pentru că știu potențialul pe care îl are și știu că este capabil să facă ce a făcut astăzi. Nu vorbesc doar de cele două goluri, vorbesc de cum a jucat, cum a presat, cum a câștigat mingea înapoi. Deoarece, de exemplu, împotriva lui Vitesse nu a făcut asta foarte mult."
Roma va da piept cu Sampdoria în Serie A, după pauza meciurilor internaționale, după care va disputa prima manșă din sferturile Conference League, în fața norvegienilor de la Bodo/Glimt.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo