Philippe Coutinho nu a reușit să se impună la FC Barcelona și este unul dintre fotbaliștii aflați pe lista de plecări. Iar AC Milan este echipa care vrea să îl cumpere, conform ultimelor informații din presă.
Barcelona are nevoie să se despartă de cât mai mulți jucători pentru a reduce bugetul salarial și pentru a semna un nou contract cu Leo Messi. Pe lista de plecări se află mai mulți fotbaliști care nu au confirmat, și care pe deasupra, au și salarii foarte mari. Printre aceștia se numără și Philippe Coutinho, cel mai scump transfer din istoria catalanilor.
140 de milioane de euro a plătit Barcelona pentru a-l aduce pe Coutinho pe Camp Nou.
Liga
Barcelona i-a găsit înlocuitor lui Coutinho în China! Cine e fotbalistul dorit pe Camp Nou
11/01/2022 LA 08:01
AC Milan se află în căutarea unui mijlocaș ofensiv pentru înlocuirea lui Hakan Calhanoglu, care a plecat la rivala Inter. Iar Sky Germania scrie că brazilianul Coutinho este alesul italienilor pentru această înlocuire. Mai ales pentru că suma de transfer ar fi de doar 20 milioane de euro.
Barcelona are mai multe motive pentru a se despărți de brazilian. Iar un preț ridicat de transfer ar bloca probabil orice posibilitate de despărțire, deoarece pretențiile financiare ale lui Coutinho sunt foarte mari. În prezent, acesta are un salariu de aproximativ 20 de milioane de euro pe sezon.
Pe lângă asta, în cazul în care catalanii nu vor reuși să se despartă de el, ar mai putea primi o lovitură financiară. Conform unei clauze din contract, Barcelona ar trebui să plătească alte 20 de milioane către Liverpool dacă acesta va bifa 100 de meciuri jucate. Acum are 90.

AC Milan îl vrea și pe James Rodriguez

James Rodriguez a semnat cu Everton la începutul sezonului trecut, din postura de jucător liber de contract, după despărțirea de Real Madrid. Mijlocașul ofensiv nu a impresionat până acum la Everton, iar salariul său este unul dintre cele mai mari de la club. Aproximativ 8 milioane de euro câștigă acesta pe sezon.
Acum, Rafa Benitez – tehnicianul lui Everton – vrea să consolideze lotul pentru sezonul viitor și să ocupe și de partea financiară. Mai mult, acesta a oferit o declarație care lasă loc interpretărilor.
"Toată lumea știe că acest club a cheltuit foarte mulți bani în ultimele sezoane, iar asta înseamnă ca fair-play-ul financiar este un factor. Dacă ai jucători cu salarii mari care nu joacă, trebuie să găsești o soluție. Apoi o să ai și bani pentru a aduce jucătoir noi. O să încercăm să maximizăm ce avem și să administrăm cea mai bună cale posibilă pentru a aduce alți jucători care să ne facă mai puternici", a declarat Benitez, conform Marca.
AC Milan este prima echipă interesată de mijlocașul în vârstă de 30 de ani și trebuie să scoată din buzunar aproximativ 10 milioane de euro pentru un eventual transfer. Publicația TodoFichajes scrie că Rodriguez și-a dat acordul și vrea să plece la Milan, iar acum ar mai rămâne doar să se înțeleagă cele două cluburi.
Liga
Despărțirea lui Coutinho de Barcelona, iminentă! Unde ar putea ajunge brazilianul
06/01/2022 LA 11:24
Premier League
Coutinho, dorit de o echipă de top din Premier League! Unde poate ajunge fostul star de la Liverpool
28/12/2021 LA 15:33