Ionuț Radu este tot mai aproape de despărțirea de Inter. Fotbalistul, care a debutat la finalul sezonului precedent în tricoul campioanei Italiei, ar putea pleca de la echipă în următorea perioadă de mercato.
Românul nu a jucat niciun minut în această stagiune, iar italienii ar vrea să-l transfere în iarnă pentru a-i face loc lui Andre Onana. Portarul celor de la Ajax va scăpa în noiembrie de suspendarea primită de la UEFA ca urmare a încălcării regulamentului anti-doping, iar oficialii lui Inter îl vor, considerându-l înlocuitorul perfect pentru Samir Handanovic.
Potrivit jurnaliștilor de la Calcio Mercato, milanezii își doresc ca transferul lui Onana să se facă în iarnă pentru ca goalkeeper-ul să aibă timp să se acomodeze înainte de a intra între buturi.
Serie A
Ionuț Radu, aproape de finalul aventurii la Cremonese! Unde va juca portarul român din iarnă
23/11/2022 LA 10:31
"Inter nu se va baza pe Ionuț Radu în viitor și speră să îl pună pe lista de transferuri. Dacă va reuși să îl vândă în ianuarie, șansele ca Onana să ajungă la Milano ar crește foarte mult", au notat italienii.

Ionuț Radu ar fi putut ajunge în La Liga

În această vară, Ionuț Radu, care este cotat de site-ul transfermarkt.com la 6 milioane de euro, a fost aproape de pleca de la Inter, printre cluburile care s-au arătat interesate de el fiind Verona și Real Sociedad. În cele din urmă portarul român a rămas la campioana Italiei, având încredere că va prinde mai multe minute în poarta echipei.
Recent, răbdarea de care a dat dovadă Radu în ultimul sezon și felul în care se pregătește l-au adus pe român în atenția celebrei publicații Gazzetta dello Sport, care i-a dedicat un amplu material, în care i se prevede un viitor strălucit.
Jurnaliștii italieni scriu că dacă Antonio Conte ar fi rămas antrenorul echipei, Radu ar fi plecat foarte probabil, fostul tehnician punând prsiune pe conducere pentru aducerea unui portar consacrat în locul lui Handanovic. Venirea lui Simone Inzaghi a schimbat radical lucrurile, iar noul antrenor este foarte încântat de goalkeeper-ul român, în special pentru că se pregătește exemplar și are un joc de picioare foarte bun, exact cum se cere de la un portar modern.
"Dacă Antonio Conte rămânea, poate că Ionuţ Radu ar fi plecat. Real Sociedad și Verona au încercat să-i convingă pe cei de la Inter să-l vândă, dar Simone Inzaghi și staff-ul său s-a opus și au găsit sprijin și din partea conducerii în această decizie.
Ionuț are mulți admiratori la Milano, iar de-a lungul anilor a dat dovadă de profesionalism și respect față grup. Tentația de a pleca pentru a juca mai mult a fost mare de data aceasta, dar sentimentul creat de noul staff l-a determinat să rămână la Milano, care este a doua lui casă.
Handanovic rămâne deocamdată titular, dar viitorul lui Inter este pe mâini bune cu Ionuț Radu", au scris jurnaliștii publicației italiane.
Serie A
Ionuț Radu, printre cei mai buni tineri portari din Europa! Cifrele impresionante ale românului
20/10/2022 LA 11:11
Serie A
Ionuț Radu, cel mai bun de la Cremonese deși a luat 4 goluri de la Napoli! Ce note a primit românul
10/10/2022 LA 10:30