Jose Mourinho a susținut ieri conferința de presă de dinaintea partidei dintre Sampdoria și AS Roma, iar lusitanul a fost protagonistul unui moment uluitor. Nicolo Zaniolo nu a fost folosit deloc în derby-ul cu Lazio de acum două săptămâni și nu face parte din lotul Romei pentru meciul cu Sampdoria, astfel că presa italiană a speculat că între antrenorul portughez și jucător ar exista un conflict.
Mourinho era convins că va fi întrebat despre acest lucru, iar pentru a demonstra asta a scris totul pe o foaie de hârtie. "A doua întrebare va fi despre Zaniolo" s-a putut vedea pe hârtia pe care portughezul a scos-o din buzunar în momentul în care jurnaliștii l-au întrebat despre atacant.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42
Mourinho a explicat apoi că Zaniolo s-a întors accidentat de la echipa națională și de aceea nu va fi utilizat. "The Special One" a folosit termeni duri la adresa jurnalistului care a insistat pe această temă și a punctat că alți antrenori din Serie A nu sunt chestionați despre jucătorii pe care îi introduc sau nu pe teren.
"Zaniolo nu s-a antrenat cu noi pentru că s-a întors de la națională cu o problemă medicală și a fost primul care a spus că nu este disponibil. Acesta este adevărul, nu am altceva de spus. Tu ești obsedat să faci un caz din asta, dar nu e niciun caz. Împotriva Lazio am adoptat o altă strategie și am câștigat. Nu te-am auzit niciodată întrebându-l pe Allegri de ce nu joacă Bernardeschi sau pe Inzaghi de ce îl ține rezervă pe Dzeko", a spus Mourinho, citat de Gazzetta dello Sport.
Nu este prima dată când Mourinho se răfuiește cu jurnaliștii italieni în ultima perioadă. După meciul cu Lazio, portughezul a lansat o adevărată tiradă la adresa presei din Roma, care îl criticase pentru că îl folosește pe polonezul Nicola Zalewski, care a făcut un meci excelent în derby.

Mourinho a evitat să vorbească despre ratarea Campionatului Mondial de către Italia

Trecând peste acel episod, Mourinho a fost rugat să comenteze faptul că Italia, campioana Europei, nu va fi la Campionatul Mondial din Qatar. Lusitanul s-a rezumat să declare că îi pare rău pentru Squadra Azzura, dar a evitat să vorbească despre problemele fotbalului italian.
"În principiu nu vorbesc despre Italia. Îmi pare rău că nu este la Cupa Mondială. Ca om care munceste aici și iubește Italia, îmi pare foarte rău. Am părerea mea despre fotbalul italian dar nu vreau să o împărtașesc pentru ca nu ar fi etic. În privat o voi face cu plăcere, dar nu vreau să hrănesc opinia publică", a adăugat antrenorul Romei.
Citește și:
MAURIZIO SARRI CRITICĂ SERIE A, DUPĂ CE ITALIA A RATAT CALIFICAREA LA CM: "SUNTEM CU 50 DE ANI ÎN URMĂ"
UEFA Europa Conference League
Jose Mourinho, "sanctificat" de fanii Romei! Imagini memorabile din capitala Italiei
06/05/2022 LA 17:36
Premier League
Mourinho și Simeone se bat pentru un jucător pe care Manchester United a plătit 55 de milioane de €
04/05/2022 LA 18:59