Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Maurizio Sarri critică Serie A, după ce Italia a ratat calificarea la CM: "Suntem cu 50 de ani în urmă"

Alex Masgras

Actualizat 02/04/2022 la 16:51 GMT+3

Italia nu a reușit să se califice la Cupa Mondială din Qatar, după ce a fost învinsă în semifinalele playoff-ului de calificare de Macedonia de Nord, la nici un an de la câștigarea EURO 2020. Maurizio Sarri, antrenorului lui Lazio, a criticat în termeni duri ratarea calificării, declarând că Serie A este cu mult în urmă față de Premier League sau Bundesliga.

Maurizio Sarri

Credit imagine: Getty Images

Italia va vedea Cupa Mondială din fața televizoarelor. După ce a ratat ediția din 2018, campioana EURO 2020 a ratat prezența și la Cupa Mondială din Qatar, care va avea loc la finalul acestui an. Echipa lui Roberto Mancini a pierdut semifinala playoff-ului de calificare în fața Macedoniei de Nord, chiar pe teren propriu.
Maurizio Sarri, antrenorul lui Lazio, crede că valoarea campionatului intern din Italia este mult sub cele din Anglia sau Germania:
"În ultimele zile am auzit câteva monstruozități. Ai 35 de șuturi, 2 împotriva ta și ești eliminat... Nimeni nu vorbește despre problemele serioase. Dacă te uiți la Bundesliga sau Premier League la tv și schimbi canalul pe un meci de Serie A, te întrebi unde naiba ai ajuns.
Aici suntem cu 30-35 de ani în urmă, dar nimeni nu vorbește despre structură. Când te uiți la Bundesliga și compari cu Seria A, stadioanele noastre sunt în urmă chiar și cu 50 de ani. Când vorbesc despre teren, lumea spune că mă plâng. Dar să joci pe unele terenuri de la noi e ca și cum i-ai da un bisturiu ruginit unui chirurg. Plătit pentru că nu suntem atenți la toate detaliile", a declarat Maurizio Sarri la conferința de presă premergătoare partidei lui Lazio cu Sassuolo.
Citește și:

Roberto Mancini rămâne selecționerul Italiei

După ce a cucerit EURO 2020 alături de naționala Italiei, Roberto Mancini nu a reușit să califice echipa la Cupa Mondială din Qatar. Gabriele Gravina, președintele federației din Italia, a declarat că și-ar dori ca Mancini să continue. De asemenea, și selecționerul italian a declarat la conferința de presă premergătoare amicalului cu Turcia că, cel mai probabil, va continua pe banca Squadrei Azzurra.
Alături de Roberto Mancini, Italia a avut o serie impresionantă de 37 de partide fără victorie, serie încheiată în octombrie 2021, în semifinalele Nations League, când a pierdut în fața Spaniei.
Înainte de Campionatul European de vara trecută, Roberto Mancini și-a prelungit contractul până în 2026.
Premier League 2,3,4 aprilie 2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo