Italia va vedea Cupa Mondială din fața televizoarelor. După ce a ratat ediția din 2018, campioana EURO 2020 a ratat prezența și la Cupa Mondială din Qatar, care va avea loc la finalul acestui an. Echipa lui Roberto Mancini a pierdut semifinala playoff-ului de calificare în fața Macedoniei de Nord, chiar pe teren propriu.
Maurizio Sarri, antrenorul lui Lazio, crede că valoarea campionatului intern din Italia este mult sub cele din Anglia sau Germania:
"În ultimele zile am auzit câteva monstruozități. Ai 35 de șuturi, 2 împotriva ta și ești eliminat... Nimeni nu vorbește despre problemele serioase. Dacă te uiți la Bundesliga sau Premier League la tv și schimbi canalul pe un meci de Serie A, te întrebi unde naiba ai ajuns.
Serie A
AC Milan, aproape de vânzare! Cine va plăti 1.3 miliarde de euro pentru liderul din Italia
ACUM 9 ORE
Aici suntem cu 30-35 de ani în urmă, dar nimeni nu vorbește despre structură. Când te uiți la Bundesliga și compari cu Seria A, stadioanele noastre sunt în urmă chiar și cu 50 de ani. Când vorbesc despre teren, lumea spune că mă plâng. Dar să joci pe unele terenuri de la noi e ca și cum i-ai da un bisturiu ruginit unui chirurg. Plătit pentru că nu suntem atenți la toate detaliile", a declarat Maurizio Sarri la conferința de presă premergătoare partidei lui Lazio cu Sassuolo.
Citește și:

Roberto Mancini rămâne selecționerul Italiei

După ce a cucerit EURO 2020 alături de naționala Italiei, Roberto Mancini nu a reușit să califice echipa la Cupa Mondială din Qatar. Gabriele Gravina, președintele federației din Italia, a declarat că și-ar dori ca Mancini să continue. De asemenea, și selecționerul italian a declarat la conferința de presă premergătoare amicalului cu Turcia că, cel mai probabil, va continua pe banca Squadrei Azzurra.
Alături de Roberto Mancini, Italia a avut o serie impresionantă de 37 de partide fără victorie, serie încheiată în octombrie 2021, în semifinalele Nations League, când a pierdut în fața Spaniei.
Înainte de Campionatul European de vara trecută, Roberto Mancini și-a prelungit contractul până în 2026.
https://i.eurosport.com/2022/03/30/3347115.jpg
Serie A
Guvernul chinez interzice proprietățile din străinătate. Zhang, forțat să vândă Interul!
ACUM 19 ORE
Serie A
Leao ar putea deveni cel mai scump jucător vândut vreodată de Milan! Cine "sparge banca" pentru el
19/05/2022 LA 16:25