Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mesajul transmis de Daniel Boloca, după ce a promovat cu Frosinone în Serie A

Nicu Savin

Actualizat 03/05/2023 la 15:15 GMT+3

Daniel Boloca va mări numărul românilor din Serie A din sezonul următor. Mijlocașul de 24 de ani joacă la Frosinone, prima echipă promovară în prima ligă italiană. Pe contul personal de Instagram, acesta a transmis un mesaj scurt, dar sugestiv, după performanța obținută.

Daniel Boloca la echipa națională a României. Sursă: digisport.ro

Credit imagine: Eurosport

Daniel Boloca este unul dintre mulții jucătorii români care au jucat în Serie B în acest sezon, dar pentru el e clar că va evolua pe prima scenă a fotbalului italian în stagiunea următoare. Cu Boloca integralist, Frosinone a câștigat cu 3-1 meciul cu Reggina și a obținut promovarea matematică în Serie A, cu trei etape înainte de final.
Frosinone a revenit în elita fotbalului din "Cizmă" după o pauză de 4 ani, iar Boloca a ținut să transmită un mesaj special pe rețelele de socializare cu această ocazie.
"Împreună totul este posibil", a scris românul pe contul personal de Instagram, alături de o fotografie cu întreaga echipă, după meciul care i-a adus promovarea.

Daniel Boloca a promovat cu Frosinone în Serie A

În acest sezon, Daniel Boloca a bifat 28 de apariții în tricoul lui Frosinone, în campionat, reușind să marcheze un gol. Românul evoluează din 2020 la Frosinone, formație cu care a semnat din postura de jucător liber de contract. Prestațiile sale din actuala stagiune au fost foarte apreciate, iar mijlocașul a intrat chiar și în atenția selecționerului Roberto Mancini, fiind chemat la un trial al naționalei Italiei în iarna trecută, la care au participat fotbaliști din eșaloanele inferioare sau care joacă în afara granițelor țării, la un nivel mai scăzut.
Daniel Boloca a ajuns în premieră și la naționala României, dar după ce a debutat în amicalul cu Slovenia din noiembrie 2022, a refuzat să mai dea curs convocărilor, sperând că pe viitor va putea juca la prima reprezentativă a Squadrei Azzura. Născut în Italia din părinți români, Daniel Boloca a început fotbalul la Academia lui Juventus, dar nu a rămas prea mult la Torino, evoluând la mai multe echipe din ligile inferioare din Italia înainte de ajunge la Frosinone.
În afară de Boloca, în Serie B mai evoluează alți câțiva jucători români ale căror echipe au șanse reale la promovare. George Pușcaș, Radu Drăgușin și Denis Drăguș sunt aproape de a promova direct cu Genoa, "grifonii" fiind pe locul secund, cu 6 puncte avans față de Bari, cu 3 etape înainte de final. De asemenea, Dennis Man și Valentin Mihăilă (Parma) sau Olimpiu Moruțan, Adrian Rus și Marius Marin (Pisa) ar putea promova în prima ligă prin intermediul barajului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo