Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Valentin Mihăilă a fost prezentat la Atalanta! Când ar putea debuta românul la echipa lui Gasperini

Nicu Savin

Publicat 31/01/2022 la 18:17 GMT+2

Velentin Mihăilă a devenit oficial jucătorul Atalantei. Clubul bergamasc a confirmat mutarea prin intermediul unei postări pe contul oficial de Twitter.

Valentin Mihăilă (Parma)

Credit imagine: Getty Images

Velentin Mihăilă a primit o șansă nesperată de a-și continua cariera la cel mai înalt nivel. Atacantul care a impresionat la Craiova a mers la Parma într-un moment nefast, echipa retrogradând în Serie B în sezonul trecut, iar șansele ca gruparea de pe Ennio Tardini să promoveze imediat erau nule.
Totuși, evoluțiile lui Mihăilă l-au impresionat pe Gianpierro Gasperini, antrenorul Atalantei, iar clubul din Bergamo l-a transferat pe român. După ce mutarea a fost anunțată de presa italiană încă de zilele trecute, aceasta a fost confirmată și de club, prin intermediul unei postări pe contul oficial de Twitter.
"Bine ai venit, Valentin Mihăilă!", a fost mesajul scurt postat de cei de la Atalanta.
De notat că internaționalul nostru va ajunge la Bergamo sub formă de împrumut, până la vară, pentru ca Atalanta să plătească 9 milioane de euro pentru transferul lui definitiv. Venirea lui Mihăilă la Atalanta a fost tratată pe larg în presa locală din Bergamo, iar jurnaliștii de acolo au avut numai cuvinte de laudă la adresa românului.
Valentin Mihăilă ar putea debuta în tricoul Atalantei peste doar 6 zile, când formația lui Gasperini joacă pe teren propriu cu Cagliari, în etapa a 24-a din Serie A. Ulteriro, bergamascii vor întâlni Fiorentina, în sferturile de finală ale Cupei Italiei, iar apoi se vor deplasa la Torino pentru derby-ul cu Juventus, formație cu care se află în luptă directă pentru un loc de Champions League. Momentan. Atalanta este pe locul 4, cu un punct peste Juve, dar are și un meci mai puțin disputat.
Citește și:

Valentin Mihăilă are șansa de a fi singurul român care joacă la cel mai înalt nivel

Prin transferul la Atalanta, Mihăilă are șansa de a deveni cel mai important jucător român care evoluează în străinătate. Atalanta este o echipă de top a Europei, care în ultimele două sezoane a jucat în primăvara Champions League. În această stagiune, lombarzii au terminat abia pe locul 3 în grupa de Champions League și vor juca astfel în optimile Europa League, acolo unde vor da piept cu Olympiacos.
Cu excepția lui Tătărușanu, care este rezervă la Milan, niciun alt român nu se poate lăuda că joacă la un nivel superior într-un campionat de top. Dacă va reuși să se impună la Atalanta, Mihăilă va fi în centrul atenției în Serie A și în cupele europene, situație în care niciun jucător român nu a mai fost de multă vreme.
Șansele lui Mihăilă de a prinde constant minute la Atalanta sunt cât se poate de reale, întrucât venirea sa la echipă a fost dorința lui Gasperini. În plus, românul va fi folosit pe flancul stâng, lăsat descoperit de plecarea lui Gosens la Inter. Deși nu este foarte disciplinat din punct de vedere defensiv, Mihăilă i-ar putea câștiga încrederea lui Gasperini prin șarjele sale din atac și prin disponibilitatea la efort.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo