Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

AC Milan, cu Tătărușanu în poartă, a câștigat la scor cu Monza și a urcat pe locul 2 în Serie A

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 22/10/2022 la 20:54 GMT+3

AC Milan a obținut o victorie foarte importantă în Serie A, pe teren propriu, cu Monza. Ciprian Tătărușanu a fost integralist la gazde și a oferit o pasă precisă, din care Brahim Diaz a deschis scorul. Milanezii au câștigat cu 4-1 și o egalează la puncte pe Napoli, dar sunt pe locul 2, cu un golaveraj mai slab.

Origi, Diaz e Theo Hernandez (Milan-Monza)

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
AC Milan și Monza s-au întâlnit într-un meci din etapa a 11-a din Serie A, iar Ciprian Tătărușanu a început din nou ca titular între buturile rossonerilor. Mika Maignan se pare că va absenta până în luna ianuarie, astfel că românul are toate șansele să apere atât în campionat, cât și în Champions League.
Portarul român a contribuit din plin la victoria echipei sale și a degajat foarte precis în minutul 16, o minge care l-a găsit pe Brahim Diaz la centrul terenul. Spaniolul a luat acțiune ape cont propriu și s-a dus până în careul advers, de unde l-a învins pe Di Gregorio, deschizând scorul.
Tătărușanu a avut de lucru la jumătatea primei reprize, atunci când Sensi a avut o poziție bună și a șutat în diagonală din afara careului. Goalkeeper-ul nostru a scos cu un plonjon spectaculos și și-a menținut echipa în avantaj.
Divock Origi a driblat pe un spațiu foarte mic în careul advers, în minutul 33 și a șutat puternic la colțul scurt, dar mingea nu a prins cadrul porții. Același Diaz a dublat avantajul Milanului cu 5 minute înainte de pauză. Decarul a primit mingea în careu și s-a răsucit pe lângă fundașii adverși, trimițând perfect la colțul lung.
Citește și:

AC Milan a urcat pe locul 2 în Serie A, în urma victoriei cu Monza

AC Milan a început în forță și partea secundă, dar șutul lui Ante Rebic a fost respins. Monza a fost periculoasă după o oră de joc, Filippo Ranocchia irosind șansa să reducă din avantujului echipei adverse, dintr-o poziție excelentă.
Divock Origi a dus până la urmă scorul al 3-0, cu un șut imparabil din marginea careului. Belgianul a trimis violent, în vinclu, la colțul scurt, iar portarul oaspeților nu a avut nicio șansă. Ranocchia l-a învins pe Tătărușanu la doar câteva minute de la faza lui Origi, din lovitură liberă. Jucătorul Monzei a trimis aproape perfect de la aproximativ 28 de metri și portarul român nu a mai reușit să intervină, scorul devenind 3-1.
Introdus pe teren în minutul 60, Rafa Leao a dus scorul la 4-1, îndeplinind o simplă formalitate din pasa lui Theo Hernandez. Până la final nu s-a mai întâmplat nimic notabil, iar echipa antrenată de Stefano Pioli este deja cu gândul la meciul din Liga Campionilor.
În urma acestei victorii, AC Milan a urcat pe locul 2 în Serie A, la egalitate de puncte cu liderul Napoli, care are și un meci mai puțin. Tătărușanu și compania sunt condamnați să câștige cu Dinamo Zagreb, în Champions League, într-un meci ce va avea loc marți. Italienii sunt la 2 puncte de locul 2 în grupa E, dar pot profita de această etapă, depinzând și de rezultatul dintre Leipzig și Chelsea.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo