Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Kvaradona" pune pe "ignore" Barcelona: "Iubește Real Madridul"

Cristian Mihală

Publicat 02/03/2023 la 13:24 GMT+2

Khvicha Kvaratskhelia are șanse infime să ajungă în viitor la Barcelona, fiind de mic un aprig susținător al marii rivale a catalanilor, Real Madrid.

Kvaratskhelia celebrando un gol

Credit imagine: Getty Images

Kvaratskhelia este cel mai surprinzător jucător din actualul sezon, cifrele avute la Napoli impresionând și aducându-l în vizorul giganților Europei. Georgianul a fost crescut de academia lui Dinamo Tbilisi, dar în 2018 a fost cedat la Rustavi, o altă formație georgiană, pentru doar 200.000 de €. În 2019 a plecat în Rusia, unde a evoluat pentru Lokomotiv Moscova și Rubin Kazan. Începutul războiului din Ucraina l-a determinat să plece din Rusia și a revenit în Georgia, la Dinamo Batumi, iar prestațiile sale din a doua jumătate a sezonului trecut l-au adus în atenția multor cluburi importante din Occident.
Tottenham, Bayer Leverkusen și Borussia Moenchengladbach au fost intersate de el în vara trecută, dar Napoli a reușit în final să-l transfere. "Sper că am dat o mare lovitură", spunea Aurelio De Laurentiis după perfectarea transferului, iar după numai câteva luni patronul lui Napoli are deja pariul câștigat.
Acum, de numele lui sunt legate mai multe cluburi uriașe, iar agentul său, Mamuka Jugeli a fost întrebat ce ar alege mijlocașul ofensiv dacă ar fi să aibă alternative Barcelona și Real Madrid.
"Tatăl său și cu mine suntem fani Barcelona, dar Kvara iubește Real Madridul. Dacă îl voi vedea în tricoul Barcelonei, voi fi fericit, dar e mare fan Real Madrid", a dezvăluit Mamuka Jugeli, care a explicat faptul că Napoli nu are în plan să îl vândă, cel puțin în viitorul apropiat: "Oficialii lui Napoli mi-au spus să nu mă grăbesc (n.r. să vină cu oferte). Kvara iubește tot ce ține de Napoli".

Kvaratskhelia, cifre peste Maradona

Khvicha Kvaratskhelia este noul idol al fanilor lui Napoli, care este cea mai în formă echipă din Europa. Parcursul fenomenal al echipei lui Spaletti se datorează în bună măsură prestațiilor magnifice ale goergianului de doar 21 de ani, care în primele 16 meciuri jucate pentru gruparea de sub Vezuviu a înregistrat cifre superioare celor reușite de Maradona în trecut.
Fanii lui Napoli văd deja în el un viitor "Maradona" și chiar dacă o asemenea comparație pare deplasată cifrele arată contrariul. În total, "Kvaradona", așa cum a fost poreclit mijlocașul ofensiv, a marcat 8 goluri și a oferit 10 assist-uri în primele lui 16 partide din Serie A. Ca o comparație, legendarul Diego Armando Maradona nu reușea decât 6 goluri și 3 pase decisive în primele sale 16 meciuri jucate pentru gruparea din sudul Italiei.
Performanțele obținute de Maradona cu Napoli (două titluri în Serie A și o Cupă UEFA) nu au mai fost atinse până în prezent, dar suflarea napoletană visează cu ochii deschiși că și-a găsit un nou idol în Kvaratskhelia. Cu o mulțime de calități, georgianul pare genul de jucător capabil să creeze emulație în jurul său, iar Napoli pare mediul ideal în care un asemenea fotbalist să-și etaleze talentul.
Interesant este că Kvaratskhelia putea ajunge mult mai devreme în Serie A. În 2017, pe când avea doar 17 ani, gruzinul a fost la un pas să semneze cu Udinese, care îl urmărise luni bune și era hotărâtă să-l achiziționeze. Din nefericire, mijlocașul ofensiv a suferit o accidentare foarte gravă la genunchi, care i-a pus sub semnul întrebării continuarea carierei, astfel că friulanii au renunțat la el.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo