Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

L'Equipe anunță că Mourinho a spus "DA". Merge să câștige Liga Campionilor

Cristian Mihală

Publicat 25/05/2023 la 10:09 GMT+3

Jose Mourinho este în negocieri cu PSG, care caută un înlocuitor pentru Christophe Galtier. Portughezul este cât se poate de decis să dea curs ofertei din capitala Franței, anunță L'Equipe.

Mourinho si lamenta durante Roma-Bodo Glimt - Europa League 2021/2022

Credit imagine: Getty Images

Deși în ultimii ani nu a mai avut rezultate pe măsura CV-ului său impresionant, Mourinho rămâne unul dintre managerii extrem de bine cotați în fotbalul mondial. Todd Boehly a încercat să îl convingă să revină la Chelsea, din vară, dar s-a lovit de un refuz (între timp, albaștrii l-au acontat pe Mauricio Pochettino). Refuzul portughezului pentru gruparea de pe Stamford Bridge nu a venit pentru că ar vrea să își ducă la bun sfârșit contractul cu Roma - dimpotrivă -, ci pentru că perspectiva semnării unei înțelegeri cu PSG îl tentează enorm.
Luis Campos se află în negocieri avansate cu lusitanul și, în mod normal, dacă nu intervine nimic neprevăzut, părțile ar trebui să bată palma odată ce actualul sezon se încheie.
"Mourinho abia așteaptă un semn de la PSG. Antrenorul portughez va accepta oferta din capitala Franței", notează L'Equipe, care precizează că oficialii francezi îl văd un antrenor capabil să facă din numeroasele vedete de la Paris o adevărată echipă, capabilă să bifeze marele vis al conducerii: câștigarea Champions League.
Mourinho mai are contract cu Roma până în vara anului viitor, dar giallorossii nu se vor prevala de înțelegerea avută. Clasarea din Serie A îi nemulțumește peste măsură pe șefii formației din Cetatea Eternă, chiar dacă visul Champions League se poate împlini prin finala Europa League. În condițiile în care "Specialul" a investit sume astronomice la clubul din capitala Italiei, acest sezon e mult sub așteptări, iar oficialii romani nu țin cu tot dinadinsul să mențină colaborarea cu Mourinho.
Câștigător al titlului în Portugalia, Anglia, Italia și Spania, Mourinho ar urma să fie la prima sa experiență la o echipă din Franța. Evident, titlul e o formalitate pentru PSG, marea miză a numirii "Specialului" fiind câștigarea Champions League. Tehnicianul de 60 de ani are două "urecheate" în CV, cu Porto (2003-2004) și cu Inter (2009-2010).

PSG s-a reorientat spre Mourinho, după ce Zidane nu a oferit un răspuns clar

PSG s-a reorientat către varianta Mourinho, după ce a înțeles că Zidane nu e atât de interesat de proiectul de pe Parc des Princes pe cât și-ar fi dorit oficialii francezilor. Al Khelaifi a făcut din aducerea lui Zidane la PSG o obsesie, iar suma pe care i-o oferă antrenorului care a scris istorie pe banca lui Real Madrid e una uriașă. Totuși, Zizou nu e convins de proiectul echipei din capitala Franței și ar prefera să meargă în Italia, la Juventus.
Fostul mare mijlocaș a amânat o discuție decisivă cu oficialii lui PSG, în speranța că "Bătrâna Doamnă", formație pentru care a evoluat ca jucător, va găsi o modalitate să se despartă de Allegri. Șefii lui Juve sunt nemulțumiți de cum a arătat echipa în ultimul an, iar ratarea unui nou titlu e greu de digerat. "Max" mai are contract cu bianconerii până în iunie 2025, dar Agnelli încearcă să găsească o modalitate de despărțire amiabilă la finalul acestui sezon, fiind încântat de deschiderea lui Zidane pentru preluarea băncii tehnice.
Zidane a mai fost în discuții și pentru o revenire la Real Madrid, o variantă pe care ar prefera-o de asemenea lui PSG, dar sunt șanse tot mai mici ca Ancelotti să accepte oferta de selecționer al Braziliei. Don Carlo va rămâne aproape sigur și în următoarea stagiune pe Bernabeu, astfel că Zidane așteaptă finalul sezonului, pentru a vedea în ce măsură poate merge la Juventus. Dacă acest lucru nu va fi posibil, probabil varianta PSG va reveni în actualitate.
"În timp ce PSG face tot posibilul să îl atragă în capitala Franței, "Balonul de Aur" din 1998 ar prefera să ajungă la Juventus. El e tentat și de o revenire la Real Madrid, dar Florentino Perez a spus clar că Ancelotti va rămâne", notează presa franceză.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo