Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Luptă strânsă pentru locurile de Champions League în Serie A! 5 echipe sunt despărțite de 4 puncte

Alex Masgras

Publicat 01/05/2023 la 09:45 GMT+3

Dacă Napoli este cu o mână pe titlul de campioană în Serie A, campionatul italian propune o luptă extrem de echilibrată în acest final de sezon pentru locurile de UEFA Champions League. Între Lazio, ocupanta locului 2, și AS Roma, ocupanta locului 6, sunt doar 4 puncte. Juventus, Inter și Milan sunt celelalte echipe care luptă pentru un loc în Champions League sezonul viitor.

Milik in Bologna-Juventus - Serie A 2022/2023

Credit imagine: Getty Images

Finalul de sezon din Serie A propune o luptă extrem de interesantă pentru locurile de UEFA Champions League. Dacă obținerea titlului de către Napoli este doar o chestiune de timp, lupta pentru locurile în cea mai importantă competiție intercluburi a Europei de sezonul viitor pare mai strânsă ca niciodată.
Lazio, ocupanta locului secund în Serie A, cu 61 de puncte, are un avans de doar 4 puncte în fața celor de la AS Roma, echipă care se află în acest moment pe locul 6. Tot cu 57 de puncte, la fel ca echipa pregătită de Jose Mourinho se află Inter și AC Milan, echipele de locurile 4, respectiv 5. După ce a primit cele 15 puncte de penalizare înapoi, Juventus se află pe locul 3, cu 60 de puncte.
În etapa cu numărul 32, doar Inter a câștigat și a redus diferența până la Lazio. Echipa lui Simone Inzaghi s-a impus cu 3-1 chiar în fața echipei lui Maurizio Sarri, pe teren propriu. Lazio pierde teren, după ce a ajuns la două înfrângeri consecutive, în timp ce Inter a legat două victorii în Serie A pentru prima oară după trei luni.
Chiar dacă a primit înapoi cele 15 puncte cu care a fost penalizată, forma lui Juventus din campionat nu este deloc încurajatoare. După trei înfrângeri consecutive, echipa lui Massimiliano Allegri a obținut un rezultat de egalitate la Bologna, scor 1-1, într-o partidă în care Milik, cel care a marcat și golul Bătrânei Doamne, a ratat și o lovitură de la 11 metri.
AC Milan și AS Roma, echipele de pe locurile 5, respectiv 6, s-au întâlnit sâmbătă seară pe Olimpico și au încheiat la egalitate o partidă decisă în prelungiri. Oamenii lui Jose Mourinho au crezut că au obținut cele trei puncte în minutul 90+4, la reușita lui Tammy Abraham, dar Milan nu a cedat și a restabilit egalitatea în minutul 90+7 prin Alexis Saelemaekers. Acest rezultat de egalitate le menține pe cele două echipe la doar patru puncte în spatele lui Lazio.
Citește și:

Patru echipe din Serie A, în semifinalele Champions League și Europa League

Dintre cele cinci echipe aflate în lupta pentru locurile de UEFA Champions League din Serie A, patru sunt calificate și în semifinalele UCL și UEL, având oportunitatea de a obține participarea câștigând o competiție europeană. AC Milan și Inter se întâlnesc în semifinalele UEFA Champions League, în timp ce AS Roma va juca cu Bayer Leverkusen, iar Juventus o va întâlni pe Sevilla, în cele două semifinale din Europa League.
Foarte aproape de locurile de UEFA Champions League se află și Atalanta. Echipa lui Gian Piero Gasperini se află pe locul 7, cu 55 de puncte, la doar 6 puncte de Lazio. În ultima etapă, Atalanta s-a impus pe terenul celor de la Torino, scor 2-1.
Program Lazio:
  • Sassuolo (A), Milan (D), Lecce (A), Udinese (D), Cremonese (A), Empoli (D);
Program Juventus:
  • Lecce (A), Atalanta (D), Cremonese (A), Empoli (D), Milan (A), Udinese (D);
Program Inter:
  • Verona (D), Roma (D), Sassuolo (A), Napoli (D), Atalanta (A), Torino (D);
Program Milan:
  • Cremonese (A), Lazio (A), Spezia (D), Sampdoria (A), Juventus (D), Verona (A);
Program AS Roma:
  • Monza (D), Inter (A), Bologna (D), Salernitana (A), Fiorentina (D), Spezia (A).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo