Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Napoli a câștigat cu Empoli și a atins pentru a 3-a oară în istorie 10 victorii la rând în Serie A

Nicu Savin

Actualizat 08/11/2022 la 22:09 GMT+2

Napoli își continuă parcursul de vis din acest sezon. Echipa lui Spaletti a câștigat cu 2-0 împotriva lui Empoli și s-a distanțat, cel puțin pentru câteva ore, la 9 puncte de Milan. A fost a 10-a victorie la rând a napoletanilor în campionat, performanță bifată pentru a 3-a oară în istorie.

Hirving Lozano of SSC Napoli celebrates after scoring their sides first goal from the penalty spot during the Serie A match between SSC Napoli and Empoli FC at Stadio Diego Armando Maradona on November 08, 2022 in Naples, Italy

Credit imagine: Getty Images

Napoli visează mai mult ca niciodată la cucerirea unui nou titlu în Serie A, iar echipa lui Spaletti a făcut un nou pas către un succes istoric, după ce a trecut cu 2-0 de Empoli, formație la care Răzvan Marin a fost titular și a jucat până în minutul 85. Prima repriză a fost anostă, gazdele trimițând doar un șut pe poarta adversă.
În partea secundă, însă, Napoli a intensificat presiunea și eforturile i-au fost răsplătite în minutul 69, când nou-intratul Lozano a transformat un penalty și a dezghețat tabela. Formația lui Spaletti a continuat să atace și a închis meciul în minutul 88, prin Zielinski, care a reluat superb o centrare a aceluiași Lozano.

Napoli - Empoli 2-0 | Spaletti, al doilea antrenor din istoria napoletanilor care obține 10 victorii la rând în Serie A

Aceasta a fost a 12-a victorie a lui Napoli în acest sezon din Serie A și a 10-a consecutivă. Doar de două ori în istorie au mai bifat napoletanii 10 succese la rând în campionat: prima dată între aprilie și octombrie 2017 (13) și a doua oară între decembrie 2017 și februarie 2018 (10). De fiecare dată pe banca echipei se afla Maurizio Sarri, astfel că Spaletti a devenit al doilea antrenor al lui Napoli care se poate mândri cu această performanță.
În urma acestui rezultat, Napoli a rămas cu zero în dreptul înfrângerilor în acest sezon și și-a consolidat poziția de lider. În acest moment, echipa din sudul Italiei are 9 pucnte avans față de Milan, care joacă în această rundă intermediară pe terenul celor de la Cremonese.
Parcursul lui Napoli nu a fost unul de vis numai pe plan intern, ci și în Champions League. Italienii au câștigat grupa cu Liverpool, Ajax și Rangers și vor juca în optimi contra nemților de la Eintracht Frankfurt. În Champions League a survenit și singurul eșec stagional al lui Napoli, contra lui Liverpool, dar în momentul respectiv formația lui Spaletti era sigură de calificarea în primăvară, deci rezultatul nu este neapărat relevant.
În ultimul meci înaintea întreruperii pentru Campionatul Mondial, Napoli va juca tot acasă, contra lui Udinese, care azi a obținut doar o remiză pe terenul Speziei (1-1). De partea cealaltă, Empoli rămâne în a doua jumătate a clasamentului, pe locul 14, iar în week-end va primi vizita lui Cremonese.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo