Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tătărușanu, sub lupa italienilor: "Doar nu ne așteptăm să se transforme în legendarul Duckadam!"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 09/02/2023 la 10:44 GMT+2

Ciprian Tătărușanu a devenit titular între buturile celor de la AC Milan, după accidentarea lui Mike Maignan, însă evoluțiile goalkeeperului român au oscilat în multe momente, acesta fiind criticat de italieni pentru incertitudinile din poartă.

Ciprian Tătărușanu, Milan

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Campioana în exercițiu a Italiei, AC Milan, echipă la care evoluează portarul român Ciprian Tătărușanu, nu traversează un moment bun în actuala ediție de campionat. Fotbaliștii de pe San Siro sunt abia pe locul 6 în clasament, după 21 de meciuri disputate, cu 38 de puncte, la 18 lungimi în spatele liderului Napoli.
În lipsa titularului de bază dintre buturile milanezilor, Mike Maignan, accidentat grav și indisponibil pentru o perioadă îndelungată, Tătărușanu a fost trecut în poartă, însă evoluțiile fostului internațional român nu au fost mereu cele așteptate, acesta găsindu-se vinovat pentru unele goluri primite de campioana Italiei.
Rezultatele obținute sunt și ele sub nivelul așteptărilor, în ultimele șapte etape de campionat AC Milan nereușind nicio victorie, ba mai mult cedând la diferențe mari, precum 0-3 contra lui Inter, 0-4 împotriva lui Lazio sau 2-5 cu Sassuolo.
CITEȘTE ȘI:

Ciprian Tătărușanu, pus în oglindă cu Duckadam

Jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport sunt de părere că echipei de pe San Siro îi lipsește la ora actuală o rezervă de portar, fapt pentru care unul dintre editorialele apărute este titrat exact așa: "Lui AC Milan îi lipsește o rezervă de portar veritabilă".
Ulterior, aceștia continuă: "Dar e doar vina goalkeeper-ului? Sigur că nu, însă așa cum și Ciprian Tătărușanu ar recunoaște, lucrurile se schimbă fără Maignan în poartă".
"Transferul lui Miranate și al necunoscutului Vasquez nu au schimbat nimic. Nici măcar în fereastra de mercato din ianuarie nu a căutat Milan un portar de nivel înalt. Și doar nu ne așteptăm ca românul Tătărușanu să se transforme în noul Helmut Duckadam, legendarul goalkeeper al Stelei din 1986 - asta doar ca să ne limităm la celebrii săi compatrioți", a adăugat sursa citată, încercând să explice că nu poate exista un termen de comparație între Tătărușanu și fosta legendă a Stelei, Helmut Duckadam.
În actuala ediție de campionat, Tătărușanu a strâns 20 de partide în tricoul celor de la AC Milan, perioadă în care a încasat 31 de goluri, în doar 4 meciuri reușind să mențină poarta intactă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo