Fotbalul european a fost zguduit din temelii aseară, după anunțul oficial al înființării unei noi competiții la nivel de echipe de club. Formațiile din Big 6 din Premier League și-au anunțat intenția de a lua parte la acest proiect, iar criticile au curs în valuri.
După ce Garry Neville a atacat vehement intenția marilor cluburi din Premier League, a avenit rândul marelui Sir Alex Ferguson să-și dea cu părerea. Legendarul manager consideră și el că înființarea unei asemenea competiții nu este deloc de bun augur, subliniind că propunerea va anula 70 de ani de istorie a cupelor europene și va distruge competiția internă din Anglia.
"Atât ca jucător al unei echipe provinciale, Dunfermline, în anii 60, cât și ca manager la Aberdeen, câștigând Cupa Cupelor, pentru un mic club provincial din Scoția a fost ca și cum ai urca Muntele Everest. Fanii din întreaga lume iubesc competițiile europene așa cum sunt. Pe vremea mea la United, am jucat în patru finale ale Ligii Campionilor și au fost întotdeauna cele mai speciale din nopți. Nu sunt sigur că Manchester United este implicată în acest lucru, deoarece nu fac parte din procesul decizional de la club.", a spus Ferguson, citat de Mirror.
Premier League
Condiția pusă de Cristiano Ronaldo pentru a rămâne la Manchester United și sezonul viitor
ACUM 12 ORE

Super Liga Europei | UEFA ia în calcul să anuleze Champions League și Europa League în acest sezon

Conform anunțului de ieri seară, Super Liga ar urma să înceapă în august, iar la ea și-au făcut anunțată prezența 12 din cele mai puternice cluburi din Europa. "AC Milan, Arsenal FC, Atlético Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, FC Internazionale Milano, Juventus FC, Liverpool FC, Manchester City, Manchester United, Real Madrid CF și Tottenham Hotspur.

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

Imediat, UEFA a ieșit în față cu o declarație prin care a amenințat cluburile că o astfel de decizie va duce la suspendarea lor din toate competițiile sub egida FIFA și UEFA. Cu alte cuvinte, fotbaliștii nu vor mai avea dreptul să joace pentru echipele naționale, nici în preliminarii, nici la turneele finale de Campionat European și Mondial.
Se pare că forul patronat de Ceferin caută să medieze conflictul iscat și să ajungă la un numitor comun cu cele 12 cluburi, însă e pregătită să joace la rândul lui de pe poziții de forță. Ca atare, dacă nu se va ajunge la un compromis, semifinalele și finala Champions League ar putea să nu se mai dispute, iar PSG să fie declarată câștigătoare, se speculează în media din Vest. Formația antrenată de Pochettino e singura din cele 4 calificate în semifinalele Ligii care nu face parte încă din Super Liga Europei.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Cristiano Ronaldo, cu gândul la barajul de calificare la CM din Qatar! "Va fi o bătălie frumoasă"
14/01/2022 LA 17:44
Premier League
Ronaldo s-a accidentat din nou. United tremură în așteptarea verdictului medicilor
14/01/2022 LA 09:16