Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Neville s-a dezlănțuit când a auzit că Liverpool și United vor să participe în European Super League

Cosmin Cioboata

Actualizat 18/04/2021 la 22:40 GMT+3

Gary Neville a răbufnit după ce a aflat că echipele din BIG 6 din Premier League au acceptat să participe în European Super League, o competiție care ar urma să detroneze UEFA Champions League și să schimbe cursul fotbalului de pe bătrânul continent.

Gary Neville, fostul mare jucător al lui Manchester United

Credit imagine: Getty Images

Astăzi, Times a anunțat că Liverpool, Manchester United, Arsenal, Chelsea și Tottenham s-au înscris în European Super League, o nouă competiție care ar urma să detroneze UEFA Champions League.
Ulterior, jurnaliștii englezi au aflat că și Manchester City și-a dat acordul, ceea ce înseamnă că toate echipele din BIG 6 din Premier League ar putea evolua în noua super-ligă.
Până la această oră, 12 echipe și-au anunțat deja participarea. Pe lângă cele 6 din Premier League, RMC Sport susține că 3 echipe din Serie A și 3 din La Liga ar urma să participe în primul sezon din European Super League. Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Inter Milano, Juventus și AC Milan ar fi celelalte formații interesate de noua competiție.
Principalul motiv pentru care cele 12 echipe vor să iasă din Champions League și să-și înființeze propria super-ligă este legat de partea financiară:
"Cluburile susțin că audiențele Champions League sunt în scădere, în special în faza grupelor, unde multe meciuri nu au o miză reală.", scrie L'Equipe.
Informațiile respective au fost urmate de reacții puternice din partea board-ului din Premier League, dar și din partea UEFA. Forul suprem a amenințat cu excluderea din toate competițiile a cluburilor implicate în European Super League. Federațiile și ligile din Europa se tem că o astfel de super-ligă va adânci și mai tare "prăpastia" dintre cluburile de top și cele de nivel scăzut și mediu.

Gary Neville s-a dezlănțuit la adresa lui Manchester United și Liverpool

Ultimele vești de astăzi au ajuns și la urechile lui Gary Neville. Legendarul jucător al lui Manchester United s-a dezlănțuit la microfonul Sky Sports, aducând acuze grave la adresa conducătorilor "diavolilor". Fostul mare fundaș nu i-a iertat nici pe rivalii de la Liverpool:
"Sunt fanul lui Manchester United de 40 de ani, dar sunt dezgustat cel mai mult de United și Liverpool. Vor să pătrundă într-o ligă fără competiție și de unde nu pot retrograda? E o rușine incredibilă. Sincer, trebuie să recuperăm puterea în țara asta de la cluburile de top, inclusiv de la cea pe care o susțin.
Motivația lor e lăcomia. Luați-le toate punctele, puneți-i la coada clasamentului, luați-le toți banii. Este un act criminal împotriva fanilor fotbalului din această țară. Trebuie pedepsiți drastic, cu amenzi mari, puncte scăzute și trofee retrase. Retrogradați-le pe United, Arsenal și Liverpool. Dați trofeele lui Fulham și Burnley.
Liverpool ar trebui să fie echipa oamenilor. YNWA (n.r. - You'll Never Walk Alone) și alte lucruri de genul. Dar ce fac conducătorii lui Liverpool și United este o rușine absolută. Nici măcar nu îi auzi vorbind pe acești oameni.", a spus Gary Neville, la Sky Sports.
Apoi, Neville a folosit o expresie jignitoare la adresa patronilor celor două cluburi, care nu poate fi reprodusă în limba română.

Cum ar urma să arate formatul European Super League

Cele 20 de cluburi din European Super League ar urma să fie împărțite în 2 grupe a câte 10. Primele 4 echipe clasate în fiecare grupă vor avansa în sferturile de finală. Apoi, exact ca într-o competiție eliminatorie normală, se vor juca disputa semifinale și finala.
Potrivit primelor informații, unele partide din noua competiție ar urma să se joace în weekend. Evident, acest lucru ar porni un război cu Federațiile, ținând cont că weekend-urile sunt destinate meciurilor de campionat.

Anunțul UEFA împotriva European Super League: "Vom opri acest proiect cinic!"

UEFA a oferit mai devreme o reacție oficială. De amintit că forul european ar urma să prezinte mâine un nou format pentru Champions League, cu 36 de echipe. Așadar, zvonurile legate de European Super League nu îi ajută deloc pe cei de la UEFA.
Forul suprem a precizat că există o mulțime de organizații și asociații din fotbalul mare care se vor opune planului cluburilor de top din Europa:
"UEFA, Federația Engleză de Fotbal (FA) și Premier League, Federația Regală de Fotbal din Spania (RFEF) și La Liga, Federația de Fotbal din Italia (FIGC) și Serie A au aflat că există câteva cluburi din Anglia, Spania și Italia care plănuiesc să anunțe înființarea unei noi competiții, denumită Super League.
Vrem să reamintim că noi - UEFA, FA, RFEF, FIGC, Premier League, La Liga, Serie A, precum și FIFA și asociațiile membre, vom rămâne uniți în eforturile de a opri acest proiect cinic. Un proiect bazat pe propriile interese ale câtorva cluburi, într-o perioadă în care societatea are nevoie mai mult ca niciodată de solidaritate.
Vom avea în vedere toate măsurile disponibile, la toate nivelele, atât juridice cât și sportive, pentru a preveni această situație. Fotbalul se bazează pe competiții deschise și merit sportiv. Nu există alt mod.
Așa cum a fost anunțat anterior de FIFA și cele 6 Federații, cluburile respective (n.r. - implicate în proiectul European Super League) vor fi excluse din oricare altă competiție la nivel național, european și mondial, iar jucătorii lor ar putea primi interdicție să meargă la echipele naționale.
Le mulțumim cluburilor din celelalte țări, în special celor din Franța și Germania, pentru că au refuzat să ia parte la această inițiativă. Facem apel la toți iubitorii fotbalului, la suporteri și politicieni, să ni se alăture în lupta împotriva unui astfel de proiect. Insistența acelor cluburi a mers mult prea departe. Ajunge!", a anunțat UEFA, pe site-ul oficial.

Premier League, refuz categoric față de European Super League! Comunicatul oficial al englezilor

"Premier League condamnă orice propunere European Super League", au titrat oficialii din Anglia.
Comunicatul oficial emis de board-ul Premier League:
"Premier League condamnă orice propunere care atacă principiile competiției deschise și meritului sportiv, care stau la baza piramidei fotbalului la nivel național și european.
Fanii oricărui club din Anglia și din Europa visează în prezent ca echipa lor să ajungă în vârf și să joace împotriva celor mai buni. Suntem de părere că acest concept de European Super League ar distruge acest vis.
Premier League este mândră că se bucură de o competiție fotbalistică competitivă și convingătoare, care a devenit cea mai urmărită ligă din lume. Succesul nostru ne-a permis să realizăm o contribuție financiară incomparabilă asupra piramidei fotbalisticie la nivel național.
O competiție de tipul European Super League va submina farmecul întregului joc și va avea un impact dăunător grav asupra perspectivelor pe termen scurt și lung din Premier League și asupra cluburilor membre, precum și a tuturor părților implicate în fotbal care se bazează pe finanțarea și solidaritatea noastră pentru a prospera.
Vom munci cu fanii, FA, EFL, PFA și LMA, precum și cu celalalte părți interesate, din Anglia sau din străinătate, pentru a apăra integritatea și perspectivele de viitor ale fotbalului englez în cele mai bune interese ale jocului."
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo