Dacă pentru Tottenham meciul de duminică este privit mai mult ca un antrenament, situația este complet diferită pentru Marine. Micuța echipă din liga a 8-a engleză se află în fața celui mai important duel din istorie.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Este pentru prima oară când Marine, club fondat în 1894, ajunge în turul 3 al Cupei Angliei, cea mai veche competiție din istoria fotbalului. Din acest motiv, pregătirile pentru partida de gală cu Spurs au început de multă vreme, imediat după tragerea la sorți.
The Emirates FA Cup
Chelsea, făcută praf după cererea ca meciul cu Middlesbrough să se joace fără fani: "Sunt jalnici"
15/03/2022 LA 16:04
Cel mai important lucru pentru Marine nu va fi rezultatul în sine, ci felul în care starurile lui Tottenham, conduse de Jose Mourinho, se vor simți pe micuțul stadion din Crosby - localitate aflată în apropierea orașului Liverpool.
Nu numai că oamenii de la Marine îi vor primi pe londonezi cu "covorul roșu", ci se vor asigura că absolut toate covoarele, podelele și scaunele din incinta stadionului vor străluci la ora meciului cu Tottenham.

Starurile lui Tottenham, conduse de Mourinho, se vor schimba într-o sală pentru nunți

Paul Leary, președintele celor de la Marine - echipă de amatori pentru care joacă inclusiv angajați medicali sau profesori -, așteaptă cu nerăbdare confruntarea istorică din Cupa Angliei:
"Parcă trăim un vis! Ne aflam la 2 minute să fim eliminați în runda precedentă... iar 4 luni mai târziu suntem pregătiți să primim vizita lui Tottenham. E ireal!", a spus Leary, citat de BBC.
Oficialii lui Marine sunt conștienți de condițiile cu care sunt obișnuite vedetele lui Tottenham atunci când realizează o deplasare în Premier League. În mod normal, clubul din liga a 8-a nu ar fi putut să le ofere luxul obișnuit lui Kane&Co.
Din acest motiv, cei de la Marine au decurs la un plan inedit: jucătorii lui Spurs se vor schimba într-o hală cu bar, folosită în mod normal pentru organizarea de nunți și aniversări.
https://i.eurosport.com/2021/01/08/2967144.png
Sala respectivă, care poate găzdui 150 de persoane, a fost transformată de cei de la Marine într-un vestiar spațios, în care Mourinho va putea să le dea indicații jucătorilor săi.
"Marine este un club cu personalitate și istorie, reprezentat de o comunitate de voluntari. Ne vom asigura că Tottenham beneficiază de condițiile potrivite", a spus președintele Leary, care în timpul liber este contabil.

Marine, în fața celui mai important meci din istorie: "Vom curăța până și covoarele!"

În mod normal, înainte de pandemie, oficialii cluburilor puteau să servească o masă bogată înaintea meciurilor, într-o cameră special amenajată în complexul arenei. Acest lucru nu va fi posibil însă și la partida de duminică, motiv pentru care președintele londonezilor, Daniel Levy, și ceilalți oficiali ai lui Spurs, vor fi serviți "la pachet", în cutii "de 5 stele" preparate de cei de la Marine.
"Vom curăța până și covoarele!", a asigurat Leary, aflat în fața celei mai mari provocări din cariera sa de președinte.
Din păcate pentru Marine, fanii micuței echipe nu vor putea fi prezenți pe stadionul de 3.000 de locuri la ora partidei cu Spurs, din cauza pandemiei de coronavirus. Totuși, nu este exclus ca suporterii formației din liga a 8-a să urmărească partida cu Tottenham de pe acoperișul caselor din imediata proximitate a arenei, așa cum au făcut-o și la ultimele meciuri.
"Casele și pomii se află la numai câțiva metri de stadion, îndeajuns de aproape pentru a-i oferi lui Jose un pahar de vin roșu", a glumit Leary.
https://i.eurosport.com/2021/01/08/2967145.jpg
"Suntem cunoscuți în ligile de amatori, iar oamenii ne iubesc. Ne iubesc pentru că Marine este un club prietenos", a încheiat Leary.
Meciurile din Cupa Angliei de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/01/06/2966252.jpg
The Emirates FA Cup
Leicester - Chelsea, în finala Cupei Angliei! "Vulpile" au învins Southampton în penultimul act
18/04/2021 LA 16:51
The Emirates FA Cup
Chelsea, în finala Cupei Angliei! Manchester City, răpusă pe Wembley de golul lui Ziyech
17/04/2021 LA 14:35