Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alisson, înainte de finala FA Cup: "Uneori când ești obosit trebuie să-ți setezi în minte că poți mai mult"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 12/05/2022 la 14:46 GMT+3

Liverpool țintește să câștige Cupa Angliei, sâmbătă, într-o finală cu Chelsea. Este singurul trofeu pe care Jurgen Klopp încă nu l-a câștigat cu Liverpool, după ce a triumfat în toate celelalte competiții majore în care a participat, de la venirea sa pe Anfield în 2015.

MANCHESTER, ENGLAND - APRIL 10: Gabriel Jesus of Manchester City scores their side's second goal past Alisson Becker of Liverpool during the Premier League match between Manchester City and Liverpool at Etihad Stadium on April 10, 2022 in Manchester, Engl

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Viviana Moraru
Portarul Alisson susține faptul că echipa sa este pregătită de meci și "chiar își dorește" să triumfe în FA Cup, cucerind al doilea trofeu din actualul sezon, după ce au triumfat în finala Cupei Ligii, tot în fața lui Chelsea, după o finală superbă terminată la loviturile de departajare.
Pentru Jurgen Klopp, finala de sâmbătă este cu atât mai importantă, deoarece germanul, în 7 sezoane pe banca lui Liverpool, nu a reușit să triumfe în cea mai veche competiție inter-cluburi din Europa.
În actualul sezon, Liverpool ar fi putut face o cvadruplă istorică, însă în prezent, șansele pentru ca acest fapt să se realizeze sunt din ce în ce mai mici, după ce Manchester City a câștigat în fața lui Wolves, mărind diferența față de "cormorani" la 3 puncte. Cu toate acestea, Klopp poate cuceri într-un sezon 3 trofee, urmând a disputa două finale, prima fiind în weekend, în Cupa Angliei, în fața lui Liverpool, și cea de-a doua se va disputa pe 28 mai, în Champions League, în fața lui Real Madrid.
De cealaltă parte, Chelsea va fi de asemenea motivată să câștige finala, după ce în actualul sezon nu au impresionat în vreo competiție importantă. În Premier League, se află pe locul 3, cu 2 etape rămase de disputat, fiind departe de lupta la titlu în acest sezon, iar în Champions League nu au reușit să-și apere trofeul câștigat sezonul trecut, fiind eliminați de Real Madrid în sferturi. De asemenea, Chelsea se află în a treia finală de FA Cup la rând, celelalte două fiind pierdute în fața lui Arsenal și Leicester.

Alisson: "Vom da 100% pentru a câștiga"

Înaintea finalei, Allsson a declarat faptul că această competiție a fost o prioritate la începutul sezonului și că se simte nerăbdător să dispute finala: "Este prima mea finală de FA Cup și este un trofeu pe care acest grup de la Liverpool încă nu l-a câștigat. Dar chiar ne dorim să câștigăm. Este ceva ce ne-am propus de la începutul sezonului și acum iată-ne aici. Avem o mare oportunitate să câștigăm și vom da 100% pentru a face asta", a mărturisit brazilianul din poarta lui Liverpool.
În ceea ce privește forma celor două echipe, Liverpool pare favorită înainte de fluierul de start de sâmbătă. "Cormoranii" au pierdut un singur meci în 2022, 0-1 cu Inter, în returul optimilor de Champions League, după ce în tur reușiseră să câștige pe Meazza cu 2-0 în tur.
Chelsea nu trece printr-o perioadă bună. Jucătorii lui Thomas Tuchel au câștigat un singur meci din ultimele 5 în Premier League, însă lotul londonezilor poate pune probleme serioase echipei lui Jutgen Klopp.
Totodată, Liverpool a avut un sezon încărcat, disputând toate partidele din fiecare competiție la care a luat startul. Până la finalul sezonului, "cormoranii" mai au de jucat 4 partide, în 17 zile, Alisson vorbind despre oboseala acumulată pe parcursul sezonului: "Uneori când ești obosit trebuie să-ți setezi în minte că poți mai mult."
Chelsea- Liverpool, finala Cupei Angliei, se joacă sâmbătă, de la 18:45, pe cel mai mare stadion al Angliei, Wembley.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo