Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cele mai spectaculoase momente de la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 23/07/2021 la 18:35 GMT+3

Azi, de la ora 14:00, a avut loc, în direct pe Eurosport 1, festivitatea de deschidere de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Olympics Tokyo 2020. Opening Ceremony

Credit imagine: Getty Images

LIVE-BLOG: Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo
Așteptarea a luat sfârșit, Jocurile Olimpice de la Tokyo au început oficial! Defilarea sportivilor olimpici, aproximativ 10.000 și 206 delegații, s-a desfășurat în cadrul unei ceremonii extrem de spectaculoase. La care, din păcate, niciun fan nu a avut acces. 950 de persoane au fost prezente în tribune.
Așteptarea a fost lungă pentru România, care și-a făcut apariția la ceremonie printre ultimele delegații. Înotătorul Robert Glință și canotoarea Simona Radiș sunt cei care au avut onoarea de a flutura drapelul României în fața întregii lumi.
Finalul ceremoniei a fost cu adevărat magic, 2.000 de drone au creat o priveliște încântătoare pe cerul de deasupra stadionului olimpic. Acestea au format emblema Tokyo 2020 și un glob pământesc.

17:45 - Aprinderea flăcării olimpice de către Naomi Osaka

Naomi Osaka a fost cea care a primit ultima torța olimpică pentru a marca începutul oficial al Jocurilor Olimpice de la Tokyo.
picture

Momentul emoționant în care Naomi Osaka a aprins flacăra olimpică la Tokyo

16:45 - Defilarea sportivilor olimpici s-a încheiat cu gazdele din acest an, Japonia.

16:35 - Cel mai așteptat moment, România a defilat la Tokyo!

Înotătorul Robert Glință și canotoarea Simona Radiș sunt cei care au avut onoarea de a flutura drapelul României la festivitatea de deschidere.
picture

Cel mai așteptat moment de la deschiderea JO 2020: România a defilat la Tokyo

16:30 - Portugalia, intrare fabuloasă la festivitatea de deschidere!

picture

Așa se intră la festivitatea de deschidere a JO! Portugalia, cea mai spectaculoasă prezentare

16:10 - Atmosferă de petrece în contingentul Republicii Dominicane! Aceștia și-au făcut apariția în ritmuri de dans.

15:55 - Așa arată stadionul olimpic, unde se desfășoară festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo! Din păcate, totul s-a desfășurat fără spectatori.

15:50 - A intrat și Tuvalu, cea mai mică țară care participa la Jocurile Olimpice!

Tuvalu este o țară insulară situată în Oceanul Pacific și are o populație de aproximativ 12.000 de oameni. Prima recunoaștere olimpică a venit în 2007 pentru ei, când s-a format un Comitet Olimpic oficial. De atunci, au trimis sportivi la fiecare ediție a Jocurilor Olimpice.
Matie Stanley și Karalo Hepoiteloto Maibuca sunt port-drapel pentru Tuvalu.
picture

Momentul în care cea mai mică țară de la JO și-a făcut apariția la ceremonia de deschidere

15:45 - Am avut parte și de un moment amuzant la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpcie.

Steagul Uruguayului s-a încurcat, iar Deborah Rodriguez și Bruno Cetraro Berriolo, cei doi purtători de drapel, au avut mici probleme să îl fluture.
picture

Moment amuzant la deschiderea JO 2020: ce s-a întâmplat cu steagul Uruguayului

15:40 - Costumație interesantă purtată și de sportivii din Kenya!

15:30 - Australia este țara care a fost desemnată să găzduiască Jocurile Olimpice din 2032, în Brisbane.

15:25 - Proteste în afara arenei unde are loc festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice!

Sute de niponi protestează împotriva desfășurării competiției. Acestora le e frică că vor exploda și mai mult cazurile de COVID-19, în Japonia.

15:10 - Angola atrage toate privirile cu uniformele în care a ales să participe la festivitate

15:00 - Show impresionant de artificii la Tokyo!

picture

Fireworks at the Opening Ceremony in Tokyo

Credit imagine: Eurosport

14:40 - Intră delegațiile pe teren

Ca de obicei, grecii sunt primii din motive lesne de înțeles. Au participat la toate Jocurile Olimpice din istorie.
Tokyo 2020, Greece

14:30 - Inelele Jocurilor Olimpice și-au făcut apariția

Cele cinci inele olimpice au fost aduse pe stadion. Ele sunt făcute din lemnul copacilor plantați de sportivii care au participat la Jocurile din 1964 din Tokyo! Un moment extraordinar!

14:25 - VIDEO. Așa a început festivitatea de deschidere

picture

Start al Jocurilor Olimpice! Așa a început festivitatea de deschidere de la Tokyo

14:20 - Moment de reculegere

A avut loc un moment de reculegere. Cei aflați în stadion au făcut liniște totală pentru a ne aminti de cei care au murit și au suferit din cauza COVID-19.
Organizatorii au transmis clar că nu vor să ignore pandemia și consideră că Jocurile Olimpice reprezintă speranța omenirii ca putem lupta împreună pentru a trece chiar și prin cele mai dificile momente.

14:15 - Împăratul Japoniei este prezent

Împăratul Japoniei Naruhito, cel care a fost prezent și la precedentele Jocuri de la Tokyo în 1964, este alături de președintele CIO, Thomas Bach. Cei doi sunt introduși în stadion cu steagul Japoniei lângă ei.

14:10 - Spectacol pirotehnic la Tokyo

Nu puteam să avem festivitatea de deschidere fără artificiile care să lumineze cerul din capitala Japoniei.

14:05 - Ceremonia a început

START J.O.! Ceremonia a început cu un montaj video cu o coloană sonoră de muzică clasică, imaginile având rolul de a demonstra pregătirile pe care toți sportivii le-au făcut pentru a participa la cea mai importantă competiție sportivă din lume. Am putut observa și drumul de opt ani parcurs de Tokyo pentru a ajuneg în acest punct.
Le stade olympique de Tokyo lors de la cérémonie d'ouverture

14:00 - Să înceapă festivitățile!

Totul este pregătit, stadionul este luminat... spectacolul poate să înceapă!
Tokyo 2020

13:50 - Agitație în afara stadionului înainte de ceremonie

Japonezii nu pot asista direct de pe stadion la ceremonie, însă mulți dintre ei au ales să fie prezenți oricum. Dacă nu în stadion, atunci în afara lui.

13:40 - Mădălina Bereș nu va mai fi port-drapel

Vești de ultimă oră de la Tokyo! Mădălina Bereș nu va mai fi port-drapelul României pentru că organizatorii au mutat data de concurs a bărcii 8+1, cea care va începe la ora 06:00. Drept urmare, Bereș nu ar fi avut destul timp pentru a se odihni înainte de probă și a decis să se retragă. Astfel, locul ei va fi luat de Simona Radiș în vârstă de 22 de ani, debutantă la Jocurile Olimpice, informează Gazeta Sporturilor.

13:30 - Mai sunt 30 de minute până la începera Festivității

S-a întunecat la Tokyo iar scena este pregătită pentru începerea festivităților. Cea mai importantă competiție sportivă din lume poate să înceapă, oficial!
știrea inițială
Jocurile Olimpice au debutat deja cu partide din competițiile de softball, baseball și fotbal (acolo unde România s-a impus joi, scor 1-0, în fața naționalei statului Honduras, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player). Dar ceremonia de deschidere va avea loc mâine, iar organizatorii au promis că va fi un eveniment unic, care să estompeze absența spectatorilor din stadion.
În arena olimpică, în afara celor aproximativ 10.000 de sportivi care vor defila (vineri, începând cu ora 14:00, în direct pe Eurosport 1), vor mai fi prezenți jurnaliști, artiști și oficiali acreditați la aceste întreceri. Potrivit Comitetului de organizare, la acest eveniment vor fi prezente 950 de persoane în tribune. Evenimentul are loc pe Stadionul Olimpic, cu o capacitate de 65.000 de locuri, care poate fi extins până la 80.000 de locuri.
Nu trebuie să ne așteptăm la grandoarea și coregrafiile de la Beijing, din 2008, atunci când Jocurile au fost ultima oară prezentă în Asia. Va fi o festivitate cu bun gust, dar relativ sobră, în ton cu vremurile.
De notat că numărul liderilor mondiali va fi destul de redus față de trecut, în jur de 15. La Rio 2016 au ajuns nu mai puțin de 40 de șefi de state.

Fără coregrafii de masă la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Shinzo Abe, fostul prim-ministru, care a fost implicat în candidatura Tokyo pentru Jocurile din 2020, nu va participa la ceremonie. Oficialul a trebuit să-și părăsească postul anul trecut din motive de sănătate. Yoshihide Suga, care l-a succedat în funcție, va fi însă în mod normal în tribune. La ceremonia de deschidere și-au anunțat prezența președintele Franței, Emmanuel Macron, și prima doamnă a Statelor Unite, Jill Biden.
Într-un fel, ceremonia de deschidere va fi unică şi se va concentra doar asupra sportivilor.
"Va fi o ceremonie mult mai sobră. Totuşi, cu o estetică japoneză frumoasă. Foarte japoneză, dar şi sincronizată cu sentimentul zilei de astăzi, cu realitatea. Pandemia de coronavirus are desigur consecinţe. Evident, nu va exista coregrafie de masă, din cauza Covid-19", a declarat Marco Balich, un reprezentant al Comitetului de organizare.
Japonia a decis de curând că Jocurile Olimpice se vor desfășura fără spectatori, pentru a reduce cât mai mult riscurile de infectare cu coronavirus.
Mădălina Amăistroaie (România)

Program Jocurile Olimpice: Românii care vor concura înainte de festivitatea de deschidere

Înaintea deschiderii oficiale a Jocurilor Olimpice, România va avea 5 reprezentanți care vor concura la canotaj și tirul cu arcul.
Mădălina Amăistroaie, o sportivă de 18 ani legitimată la CSŞ Rădăuţi şi CSM Suceava, va intra în concurs la ora 03:00 (ora României), la tir cu arcul. Ea s-a calificat pe ultima sută de metri la Jocurile Olimpice, iar cu această ocazie va intra într-o rundă de clasament, pentru desemnarea tabloului de concurs, care se va desfășura în perioada 27-30 iulie în sistem eliminatoriu.
"Vreau să trag cât mai bine şi să mă bucur de concursul olimpic, pentru că va fi cel mai important la care merg până acum şi vreau să dau tot ce pot. Îmi doresc să iau medalie, acesta este visul meu, iar acum rămâne să vedem dacă îl îndeplinesc sau nu", a prefațat competiția Mădălina Amăistroaie
Canotajul, disciplina în care România își pune cele mai multe speranțe pentru medalii la Tokyo 2020, va avea la rândul ei o primă sesiune de calificări, pe baza sportivă Sea Forest Waterway. În program figurează șase probe, iar România va fi reprezentată la două, la dublu vâsle feminin (2x) și dublu vâsle masculin (2x).
Băieții Ioan Prundeanu și Marian Florian Enache vor intra în concurs în seria a doua, la ora 04:50. În total vor fi trei serii. La scurt timp le vom vedea la start și pe Nicoleta Ancuța Bodnar și Simona Geanina Radiș (ora 05:10), campioanele europene en-titre. Cele două tricolore sunt cotate printre marile favorite la câștigarea unei medalii, astfel că își doresc un start de competiție convingător, care să le ofere încredere pentru zilele care vor urma.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 are loc azi, de la ora 14:00, în direct pe Eurosport 1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo