Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Honduras - România, primul meci al tricolorilor la Jocurile Olimpice, comentat de Lucian Sănmărtean

Cristian Mihală

Publicat 21/07/2021 la 11:52 GMT+3

Joi, 22 iulie, de la ora 14:00, România lui Rădoi începe drumul spre o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Partida e în direct pe Eurosport 2 şi va fi comentată de Ion Alexandru şi expertul Lucian Sănmărtean.

Lucian Sânmărtean

Credit imagine: Getty Images

Au mai rămas 2 zile până la festivitatea de deschidere a JO de la Tokyo, dar competiţia de fotbal a început deja azi, 21 iulie. Eurosport 1, Eurosport 2 şi Eurosport Player vor transmite în direct toate partidele (programul meciurilor e aici). România visează la o medalie, prin naţionala condusă de Mirel Rădoi, iar primul hop va fi joi, de la ora 14:00, în faţa naţionalei statului Honduras (Eurosport 2).
Confruntarea va fi comentată de Ion Alexandru şi de expertul Eurosport, Lucian Sănmărtean, care a explicat ce înseamnă pentru el această oportunitate.
"Sunt încântat că voi comenta debutul echipei noastre reprezentative la această competiţie deosebită, Jocurile Olimpice de la Tokyo! Le doresc din suflet tricolorilor să ne încânte cu evoluţiile lor, vreau să fiu bucuros că îmi văd tinerele vlăstare evoluând, crescând şi, peste ani, să fiu mândru că i-am comentat. Hai, România, oferă-mi emoţii, oferă-mi momente de neuitat", a spus Sănmărtean, înainte de partida de joi.
Sănmărtean va comenta Honduras - România, primul meci al tricolorilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Programul şi şansele României la Jocurile Olimpice

Partida are o miză enormă, nu doar în perspectiva ieşirii din grupe a tricolorilor, ci pentru ocuparea locului întâi. România e favorita grupei (evoluăm alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Honduras) şi are a 7-a şansă să câştige trofeul, potrivit bookmakerilor. Totuşi, Rădoi nu va avea toţi jucătorii pe care i-a dorit la dispoziţie, cluburile din Liga 1 fiind extrem de reticente în a ceda fotbaliştii la lot.
Dacă va trece de faza grupelor, România va juca în sferturi - în funcţie de locul ocupat-, cu ocupanta poziţiei 1 sau 2 din grupa A (una dintre Japonia, Africa de Sud, Mexic și Franța). Ca atare, e foarte important să ne câştigăm grupa, pentru a evita Franţa, marea favorită a grupei.
Într-o confruntare cu Japonia, Africa de Sud sau Mexic, tricolorii ar pleca având şanse bune, astfel că drumul spre semifinale pare unul destul de deschis. În penultimul act, însă, am întâlni una dintre Spania, Argentina, Brazilia sau Germania, iar misiunea devine una aproape imposibilă.
România s-a calificat la turneul final al Jocurilor Olimpice grație performanței realizate în 2019, când sub conducerea lui Mirel Rădoi, echipa națională sub 21 de ani a ajuns în semifinalele EURO U21, pierzând în fața Germaniei la capătul unui parcurs entuziasmant.
Program România la Jocurile Olimpice
  • Honduras - România - joi, 22 iulie, ora 14:00 (Kashima)
  • România - Coreea de Sud - 25 iulie, ora 14:00 (Kashima)
  • România - Noua Zeelandă - 28 iulie, ora 11:30 (Sapporo)
Programul de joi la Tokyo (Eurosport 1, Eurosport 2 şi Eurosport Player)
Honduras - România (Grupa B) - în direct pe Eurosport 2, de la 14:00
Egipt - Spania (Grupa C) - rezumat, pe Eurosport 1, de la 16:30
Noua Zeelandă - Coreea de Sud (Grupa B)
Mexic - Franţa (Grupa A) - în direct pe Eurosport 1, de la 11:00
Coasta de Fildeş - Arabia Saudită (Grupa D)
Argentina - Australia (Grupa C) - rezumat, pe Eurosport 1, de la 17:30
Japonia - Africa de Sud (Grupa A)
Brazilia - Germania (Grupa D) - în direct pe Eurosport 1, de la 14:30
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo