Statele Unite ale Americii au suferit un adevărat șoc în debutul Jocurilor Olimpice la fotbal feminin, un eșec cât se poate de clar în partida cu Suedia, cu scorul de 3-0, în cadrul Grupei G.
Pentru campioana mondială en-titre a fost și primul eșec după o serie de 44 de jocuri fără înfrângere. Cele trei goluri au fost realizate de Stina Blackstenius (min. 25 și 54) și Lina Hurtig (min. 72).

Primul gol de la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Olympic Games (W)
Franţa a ratat calificarea în sferturile Jocurilor Olimpice după umilinţele cu Mexic şi Japonia
28/07/2021 LA 17:08
După acest joc, criticile au venit în primul rând din interior. Vedeta Megan Rapinoe: "Am fost puțin nervoase, ne-am prăbușit și am făcut chestii stupide".

Suedia a câștigat cu Statele Unite și la Rio 2016

Vlatko Andonovski a avut la rândul lui câteva reacții după joc: "Este evident că ne-am pus într-o groapă mare, dar suntem singurii care ne putem scoate din ea. Nu va fi ușor. Trebuie să obținem rezultate pozitive în următoarele două jocuri, dar faptul că există încă o șansă înseamnă ceva. Știu că această echipă nu va renunța".
Suedia a reușit să învingă din nou Statele Unite, după ce în urmă cu 5 ani, la Rio, a câștigat în sferturile de finală, după loviturile de la 11 metri.
Tot în turneul feminin, până la această oră s-au mai disputat partidele:
Grupa D: Marea Britanie – Chile 2-0, Japonia – Canada 1-1,
Grupa E: Brazilia – China 5-0, Olanda - Zambia 10-3.
  • Joi este a doua zi de concursuri la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar programul va fi unul extrem de interesant: Honduras - România şi Brazilia - Germania sunt capetele de afiş, în competiţia de fotbal. Programul poate fi văzut aici
Următoarele jocuri din turneul feminin se vor disputa pe 24 iulie. Din grupa F mai fac parte Noua Zeelandă și Australia. Statele Unite au patru medalii olimpice de aur la fotbal feminin, mai mult decât orice altă națiune. Echipa se luptă să devină prima care câștigă aurul olimpic după un titlu la Cupa Mondială.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Olympic Games (W)
Ce urmează pentru România la Jocurile Olimpice. Drum deschis către sferturile de finală
22/07/2021 LA 16:58
Olympic Games (W)
Tudor Băluță a plâns în hohote după Honduras - România 0-1. Motivul din spatele descărcării sale
22/07/2021 LA 16:47