Marele derby dintre Germania și Brazilia s-a disputat pe Yokohama Stadium și a fost al doilea meci al grupei D. Brazilia, campioana olimpică en-titre, era considerată favorită înainte de disputarea partidei și în final nu a dezamăgit.

Brazilia și Germania, meci de senzație la debutul de la Jocurile Olimpice

Brazilia a început excelent partida, iar la pauză avea 3-0. Richarlison a avut o prestație magică în prima repriză, după ce a reușit să înscrie un hat-trick fulgerător în doar 30 de minute. Golurile atacantului au venit în minutule 7, 22 și 30. Brazilienilor le-a aparținut în totalitate prima repriză. Scorul putea fi și mai mare, însă Matheus Cunha, atacantul Herthei Berlin, nu a reușit să înscrie penalty-ul primit în minutul 45+1, după un henț făcut de nemți.
Olympic Games (W)
Franţa a ratat calificarea în sferturile Jocurilor Olimpice după umilinţele cu Mexic şi Japonia
28/07/2021 LA 17:08
Odată cu hat-trickul înscris în prima repriză, Richarlison a devenit primul jucător din istorie care evoluează în Premier League și reușește să înscrie trei goluri într-un meci de la Jocurile Olimpice.
În cea de-a doua parte a meciului, Germania au fost aproape să producă o imensă surpriză și să revină de la 3-0. Nemții au început promițător reușind să înscrie în minutul 57, doar că în minutul 63 au rămas în 10 oameni. Max Arnold, mijlocașul lui Wolfsburg, a primit al doilea cartonaș galben după un fault neglijent. Pe final, Brazilia a tremurat serios după ce a primit al doilea gol în minutul 83. Reușita a venit prin Ragnar Ache, după o lovitură de cap venită dintr-o centrare de la marginea careului. În final, Paulinho a mai înscris un gol în minutul 94, majorând scorul la 4-2 și cele 3 puncte au mers la Brazilia.

Jocurile Olimpice: Richarlison a reușit un hattrick cu Germania, în doar 30 de minute

În celălalt meci al grupei D, Coasta de Fildeș a bătut 2-1 Arabia Saudită.
Formaţia carioca îl are căpitan pe legendarul Dani Alves, 38 de ani, care a revenit în fotbalul din țara sa natală, la Sao Paulo. El este fotbalistul cu cele mai multe trofee cucerite în istoria fotbalului, 42.
Finala de la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro, a fost tot între Brazilia și Germania. Meciul s-a disputat pe celebrul stadion Maracana și s-a decis la loviturile de departajare, care s-au încheiat cu victoria Braziliei. Scorul din timpul regulamentar a fost 1-1.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games (W)
Ce urmează pentru România la Jocurile Olimpice. Drum deschis către sferturile de finală
22/07/2021 LA 16:58
Olympic Games (W)
Tudor Băluță a plâns în hohote după Honduras - România 0-1. Motivul din spatele descărcării sale
22/07/2021 LA 16:47