Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal a declarat, după primul meci al României U23 de la Jocurile Olimpice, că i-a plăcut modul în care a arătat echipa lui Mirel Rădoi, căruia nu are ce să îi reproșeze.
"Eu nu am emoții în timpul meciurilor, mi le păstrez pentru după meci, încerc să fiu rațional și să văd cum este Rădoi. Pentru ce a fost azi pe teren, el nu poate fi acuzat de nimic. A fost sigur pe faza de apărare, speculativ în atac. Ne-am creat situații bune de atac, dar din păcate n-am avut o finalizare grozavă. E de subliniat, însă, disciplina din apărare. N-am fost frumoși, dar am fost eficace.
Filosofia de joc de azi a fost cea care trebuia. Rădoi e realist, știe ce jucători are la îndemână și s-a adaptat.
Olympic Games (W)
Franţa a ratat calificarea în sferturile Jocurilor Olimpice după umilinţele cu Mexic şi Japonia
28/07/2021 LA 17:08
Nu e facil să ieșim din grupe, dar sper ca acest meci să fie, pe lângă tot ce s-a întâmplat, încă o piatră la temelia acestei echipe. Cred că, din punct de vedere al intensității fizice, a fost o piatră de temelie pentru meciurile următoare. Sper să avem prospețime la meciul următor și poate o să tranșăm calificarea chiar de-atunci.

"După un pic de suferință. putem ajunge foarte sus"

Nu cred că o să le convină coreenilor un meci egal după rezultatul de azi (n.r. 0-1 cu Noua Zeelandă), dar cred că pentru noi e necesar fiecare punct. Trebuie să fim speculativi, să gestionăm fiecare ocazie, să practicăm un fotbal pragmatic, care să ne scutească de un efort foarte mare în ultima etapă din grupe ca să ne pregătim de meciul din sferturile de finală.
Băieții pot fi convinși de Mirel că, după un pic de suferință, putem ajunge foarte sus. Nu putem să remarcăm un jucător azi, putem să fim realiști, am avut o echipă omogenă, care a renunțat la ideea de individualitate și a adoptat ideea de grup. Grupul a fost vedeta acestei după-amiezi pentru noi, iar lucrul ăsta ne face mândri de acești băieți, de antrenori și de toți cei care sunt acolo", a spus Mihai Stoichiță.
Directorul tehnic al FRF a vorbit și despre șansele României la o medalie în competiția de fotbal de la Jocurile Olimpice, spunând că, dacă Mirel Rădoi i-ar fi avut la dispoziție și pe ceilalți jucători
"De o medalie eram sigur dacă am fi respectat mai mult această competiție. Nu știu cine a desconsiderat acest turneu, dar dacă am fi avut toți jucătorii care au participat la această calificare și care ar fi meritat să fie acolo, dacă am fi avut un lot bine definit, nu supus unor decizii de ultim moment, am fi fost îndreptățiți să tânjim după o medalie. Acum, grupul are forța să ajungă într-o fază superioară și, de ce nu, să viseze la o medalie. Îi cunosc, știu ce pot, dar o să vedem ce se întâmplă", a adăugat Stoichiță.
Pentru echipa olimpică a României urmează duminică, de la ora 14:00, meciul cu naționala Coreei de Sud, care va fi transmis în direct pe Eurosport 2.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games (W)
Ce urmează pentru România la Jocurile Olimpice. Drum deschis către sferturile de finală
22/07/2021 LA 16:58
Olympic Games (W)
Tudor Băluță a plâns în hohote după Honduras - România 0-1. Motivul din spatele descărcării sale
22/07/2021 LA 16:47