Primul meci al grupei B, din care face parte și România s-a disputat la Kashima. Noua Zeelandă s-a impus în fața Coreei de Sud, cu scorul de 1-0.
Rezultatul este surprinzător, deoarece asiaticii plecau mari favoriți la start, datorită fusului orar cu care sunt obișnuiți, diferențele orare față de Japonia fiind mici, dar și prin prisma lotului mult mai bine cotat.
Unica reușită a fost semnată de Chriss Wood, atacantul celor de la Burnley a recepționat un balon deviat de un adversar și a finalizat cu sânge rece. Tușierul a ridicat fanionul pentru poziție de offside, dar VAR a întors decizia și a validat golul, ce s-a dovedit a fi decisiv.
Olympic Games (W)
Franţa a ratat calificarea în sferturile Jocurilor Olimpice după umilinţele cu Mexic şi Japonia
28/07/2021 LA 17:08

Jo: Gol Noua Zeelanda cu Coreea de Sud

Wood este al doilea cel mai bun marcator din istoria reprezentativei Noii Zeelande, cu 24 de reușite, la doar patru distanță de liderul Vaughan Coveny, retras însă în 2006. Astfel, fotbalistul care evoluează în prezent în Premier League are toate șansele să urce pe prima poziție, întrucât are doar 29, vârstă care îi mai poate asigura multe selecții.

Honduras – România, LIVETEXT, joi de la ora 14. Primul meci al tricolorilor după 57 de ani la Jocurile Olimpice

Tokyo 2020 | Joi, pe 22 iulie, de la ora 14:00, România lui Mirel Rădoi începe aventura la Jocurile Olimpice cu Honduras și va încerca să câștige o medalie, după 57 de ani de pauză. Partida va fi în direct pe Eurosport 2 şi va fi comentată de Ion Alexandru şi expertul Lucian Sănmărtean.
Echipa de start aleasă de Mirel Rădoi:
ROMÂNIA: 12.Aioani – 6. Ghiță, 8. M. Marin (cpt), 4. Pașcanu – 14. Rațiu, 10. Ciobanu, 18. Dulca, 3. Fl. Ștefan – 20. Dobre, 9. Ganea, 11. V. Gheorghe
Rezerve: 1. Popa, 2. Boboc, 5. Băluță, 13. Florescu, 17. R. Grigore, 19. Sîntean, 21. Sefer.
  • Jocurile Olimpice continuă joi, 22 iulie, în direct pe Eurosport. Programul transmisiunilor este aici.

Mirel Rădoi nu crede că România este favorită la câștigarea grupei

Selecționerul României, Mirel Rădoi, a prefațat partida împotriva celor din Honduras, din cadrul debutului la Jocurile Olimpice.El a explicat că nu este sigur în privința echipei de start pe care o va trimite contra nord-americanilor: "Mai avem două posturi de clarificat pentru titularizare, în rest știm echipa pentru mâine. Mai avem antrenamentul din această seară, iar mâine la prânz vom definitiva primul 11. În mare, însă, cunoaștem echipa de start".
Întrebat pe cine vede favorită la primul loc în grupă, Mirel Rădoi a nominalizat Coreea de Sud: "Coreea de Sud e favorită la locul 1 în această grupă pentru că au avut nevoie de mai puțin timp să se adapteze la fusul orar, cunosc particularitățile acestei zone unde jucăm, formează un lot foarte competitiv și puternic. Totodată, selecționerul lor este foarte bun. Celelalte 3 echipe cred că ne vom lupta pentru poziția secundă în grupă", a dezvăluit Rădoi.
Olympic Games (W)
Ce urmează pentru România la Jocurile Olimpice. Drum deschis către sferturile de finală
22/07/2021 LA 16:58
Olympic Games (W)
Tudor Băluță a plâns în hohote după Honduras - România 0-1. Motivul din spatele descărcării sale
22/07/2021 LA 16:47