Lumea fotbalului a fost luată prin surprindere în urmă cu câteva zile după ce FC Barcelona a anunțat că Lionel Messi nu va mai continua cu clubul din Catalunia. După spusele lui Joan Laporta, președintele clubului, atât Barcelona, cât și Messi, au dorit să continue împreună, dar acest lucru nu a fost posibil din cauza plafonului salarial impus de Liga Spaniolă de Fotbal și a problemelor financiare cu care se confruntă Barcelona.
Astăzi, de la ora 13, Lionel Messi va participa la o conferință de presă, acolo unde este de așteptat să facă lumină în cazul plecării de la clubul la care a scris istorie.

Top 10 întrebări la care trebuie să răspundă Messi

Fotbal
Everton a revenit de la 0-2 cu Palace și s-a salvat de la retrogradare! Rezumatul unui meci fabulos
ACUM 7 ORE
Ce s-a întâmplat de miercuri noapte, când toată lumea credea că te-ai înțeles cu Barcelona pentru a continua, până joi după-amiază, când clubul a anunțat despărțirea?
Ziua de joi trebuia să fie ziua în care se anunța un nou contract al lui Messi la Barcelona. Totul părea că este pregătit pentru un astfel de anunț, dar clubul catalan a anunțat în cele din urmă despărțirea de argentinian. Ce s-a întâmplat în acele ore?
Cine este principalul vinovat pentru plecarea ta de la Barcelona?
Joan Laporta a vorbit într-o conferință de presă de lipsa de flexibilitate din partea La Liga, dar și despre o moștenire dezastruoasă lăsată de predecesorii săi pentru a explica despărțirea de Messi. Chiar și în aceste condiții, imposibilitatea lui Messi de a continua din cauze financiare nu i-a afectat pe restul jucătorilor de la Barcelona, așa cum s-a întâmplat cu argentinianul. Care este părerea lui Messi? Va fi de acord cu Laporta? Îl va acuza pe Bartomeu?
Crezi că Barcelona a făcut tot ce a putut pentru a te face să rămâi?
Se pare că Joan Laporta a căutat mai multe soluții pentru a face acest lucru. Messi crede că Barcelona putea face mai multe pentru ca el să rămână sau există și alți factori care au dus la acest lucru?
Ar fi putut Messi să facă mai multe pentru a rămâne la Barcelona?
Din partea jucătorilor, există mai multe voci care sunt de părere că Messi ar fi putut să renunțe la cererile financiare ridicate. Ținând cont de problemele financiare de la Barcelona, ar fi putut Messi să joace pe mai puțini bani ținând cont că acesta este clubul vieții lui?
Crezi că vei mai îmbrăca tricoul Barcelonei vreodată?
După anunțul de joi, vom mai putea să îl vedem vreodată pe Messi înainte ca acesta să se retragă în tricoul Barcelonei sau aici se sfârșește totul?
Va regreta LaLiga că nu a avut o flexibiliate mai mare când vine vorba de regulile financiare?
Plecarea lui Messi nu este o lovitură doar pentru Barcelona, ci și pentru întregul fotbal din Spania. Este clar că un campionat fără Messi își pierde din valoare. Rămâne de văzut cum va gestiona LaLiga această situație și dacă va avea de suferit în urma plecării lui Messi din Spania.
Cum ai reacționat când ai aflat că nu vei mai continua la Barcelona?
Au existat mai multe zvonuri conform cărora Messi a fost șocat când a realizat că nu va mai continua la Barcelona. Dacă anul trecut argentinianul își dorea să plece, se pare că ultimul an i-a schimbat părerea, iar această veste a fost o adevărată lovitură pentru el.
Este acesta cel mai dificil moment al carierei tale?
Messi a câștigat nenumărate trofee cu Barcelona, dar a trăit și multe dezamăgiri în cariera sa alături de echipa din Catalunia sau cu echipa națională a Argentinei. Cu toate acestea, Messi va fi nevoit să plece de la clubul la care a venit în anul 2000, alături de care a cunoscut succesul în fotbalul mondial și care l-a propulsat în discuția despre cel mai bun fotbalist din toate timpurile.
Ți-ai fi imaginat vreodată că așa te vei despărți de Barcelona?
Din păcate pentru Messi, ultimul său meci la Barcelona a fost pe teren propriu, cu stadionul gol, într-o înfrângere cu 1-2 în fața celor de la Celta Vigo. Chiar dacă după acel meci nimic nu era concret, puțini erau cei care au crezut cu adevărat că acela este ultimul meci al lui Messi la Barcelona.
Îți poți imagina o finală de Champions League împotriva Barcelonei?
Este ceva ce se poate întâmpla. Cu toate că Barcelona trece printr-o perioadă extrem de dificilă, echipa de pe Camp Nou începe fiecare sezon cu gândul la câștigarea titlului și a trofeului UEFA Champions League. În cazul în care Messi va ajunge la PSG, așa cum este cel mai probabil, argentinianul va avea șanse foarte mari de a cuceri din nou cel mai important trofeu din Europa. Ce părere ar avea Messi de această posibilitate.
https://i.eurosport.com/2021/08/08/3198122.jpg
Premier League revine din 13 august la Eurosport și pe Eurosport Player.
Fotbal
Imagini fenomenale pe Goodison Park! Fanii lui Everton sărbătoresc pe teren evitarea retrogradării
ACUM 7 ORE
Fotbal
Uluitor! Calvert Lewin a făcut 3-2 pentru Everton contra lui Palace, iar fanii au invadat terenul
ACUM 7 ORE