Olimpiu Moruțan a fost transferat de Galatasaray în această săptămână de la FCSB. Mijlocașul a ajuns marți seară la Istanbul, alăturându-se lotului lui Fatih Terim. Astăzi, fotbalistul în vârstă de 22 de ani a semnat contractul cu turcii, ulterior oferind primele declarații după transfer.
Moruțan a vorbit la Digi Sport despre așteptările sale și a mărturisit că această mutare este un vis împlinit pentru el.
"Normal că o să am emoții, e ceva normal, sper să fie emoții constructive, o să mă motiveze foarte tare și sper să fac ce am făcut și la FCSB! Visam de mic să joc la o echipă foarte mare. Am muncit pentru asta și sper că va fi foarte bine aici", a declarat Olimpiu Moruțan.
Turkish Süper Lig
Impresarul lui Moruțan, după zvonurile privind împrumutul de la Galatasaray: "Nu e 100% apt fizic"
IERI LA 15:32

Ce scrie presa internațională despre Moruțan

Presa din Turcia îl tratează pe Moruțan ca pe un mare transfer, numindu-l 'regele assist-urilor': "Galata l-a transferat pe 'Regele assist-urilor' din România", au scris cei de la fanatik.com.tr, care au notat că fotbalistul a reușit 12 pase decisive în 25 de meciuri în sezonul trecut la FCSB.
https://i.eurosport.com/2021/08/23/3205795.png
Despre această mutare au scris și cei de la L'Equipe, care l-au numit pe fotbalist "marea speranță a României". Jurnaliștii francezi au notat și care este suma de transfer, prezentând una mult mai mare decât cea vehiculată în presa din Turcia.
"Marea speranță românească, mijlocașul ofensiv Olimpiu Moruțan a fost cumpărat de Galatasaray de la Steaua București (n.r FCSB). Steaua își pierde 'bijuteria'. Olimpiu Moruțan a fost vândut pentru 4.2 milioane de euro (+3 milioane de euro în bonusuri de performanță ușor de atins și 20% dintr-o viitoare vânzare) la Galatasaray", au scris francezii.
Pe lângă pasul în față din punct de vedere sportiv, transferul în Turcia reprezintă și o lovitură financiară pentru jucător, care va avea un salariu extrem de consistent. Moruțan va încasa anual 900.000 de euro, sumă la care se pot adăuga și bonusuri, veniturile sale putând depăși astfel 1 milion de euro pe an. Românul a semnat un contract valabil până în 2026.
În urma transferului, FCSB va încasa 4,2 milioane de euro + un bonus de 1,5 milioane de euro, în funcție de performanțele fotbalistului.
https://i.eurosport.com/2021/08/23/3205987.jpg
Turkish Süper Lig
Fatih Terim și-a pierdut răbdarea cu Moruțan! Presa turcă scrie că românul ar urma să fie împrumutat
23/09/2021 LA 09:00
Turkish Süper Lig
Program special pentru Moruțan la Galatasaray! Ce i-a pregătit Terim pentru a-l pune la punct
21/09/2021 LA 14:28