Olimpiu Moruțan s-a despărțit în această săptămână de FCSB, fiind transferat de Galatasaray, în schimbul a 4,2 milioane de euro, sumă la care se pot adăuga bonusuri în funcție de performanțele fotbalistului. Mutarea a fost comentată de toată presa din Turcia, dar și de alte publicații importante.
Jurnaliștii de la L'Equipe au scris despre transferul lui Moruțan la Galatasaray, numindu-l pe fotbalist "marea speranță a României". Jurnaliștii francezi au notat și care este suma de transfer, prezentând una mult mai mare decât cea vehiculată în presa din Turcia.
"Marea speranță românească, mijlocașul ofensiv Olimpiu Moruțan a fost cumpărat de Galatasaray de la Steaua București (n.r FCSB). Steaua își pierde 'bijuteria'. Olimpiu Moruțan a fost vândut pentru 4.2 milioane de euro (+3 milioane de euro în bonusuri de performanță ușor de atins și 20% dintr-o viitoare vânzare) la Galatasaray", au scris cei de la prestigioasa publicație L'Equipe.
Scottish Premiership
Rangers îi caută un înlocuitor lui Ianis Hagi! Ce român este pe lista scoțienilor
26/01/2022 LA 17:31
https://i.eurosport.com/2021/08/23/3205801.png

Moruțan a ajuns în Turcia

Olimpiu Moruțan a ajuns marți seară la Istanbul, unde este așteptat să se alăture lotului lui Fatih Terim. Mijlocașul de 22 de ani ar putea participa chiar astăzi la antrenamentul pe care îl va echipa îl va efectua la Florya.
Presa din Turcia îl tratează pe Moruțan ca pe un mare transfer, numindu-l 'regele assist-urilor': "Galata l-a transferat pe 'Regele assist-urilor' din România", au scris cei de la fanatik.com.tr, care au notat că fotbalistul a reușit 12 pase decisive în 25 de meciuri în sezonul trecut la FCSB.
Pe lângă pasul în față din punct de vedere sportiv, transferul în Turcia reprezintă și o lovitură financiară pentru jucător, care va avea un salariu extrem de consistent. Moruțan va încasa anual 900.000 de euro, sumă la care se pot adăuga și bonusuri, veniturile sale putând depăși astfel 1 milion de euro pe an. Românul va semna un contract valabil până în 2026.
https://i.eurosport.com/2021/08/23/3205987.jpg
Turkish Süper Lig
Cicâldău și Moruțan au un nou antrenor la Galatasaray! Cine îi va lua locul lui Fatih Terim
11/01/2022 LA 08:54
Turkish Süper Lig
Fatih Terim, out de la Galatasaray! Cine e mare favorit să devină antrenorul lui Moruțan și Cicâldău
10/01/2022 LA 14:24