Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alex Maxim a debutat la Beșiktaș. Înainte de meci, turcii i-au decis viitorul. Ce scrie presa de la Istanbul

Maria Olteanu

Actualizat 05/03/2023 la 23:21 GMT+2

Alexandru Maxim a devenit oficial jucătorul celor de la Beșiktaș Istanbul la mijlocul lunii februarie, ajungând la o înțelegere valabilă pe 4 luni cu gruparea din Turcia, la care va evolua sub formă de împrumut până la finele acestui sezon. Duminică seară a debutat oficial la noua sa echipă.

Alex Maxim, Besiktas, foto: Twitter

Credit imagine: Twitter

UPDATE | Alexandru Maxim a debutat oficial la noua sa echipă duminică seara, în meciul cu Ankaragucu.
Acesta a început din postura de rezervă și a fost introdus pe teren în finalul confruntării, în minutul 84. Mijlocaşul l-a înlocuit pe Redmond, cu 6 minute înainte de final și, cu tot cu minutele de prelungiri, a evoluat aproape un sfert de oră în tricoul noii sale formații.
"Meciul s-a dus într-un punct în care mijlocaşii jucau foarte bine şi au oprit adversarul. Când am vrut să ţin mai mult de minge, l-am introdus pe Maxim în meci, după minutul 80. Este un jucător care munceşte mult atunci când suntem în atac. Este un jucător bun, de calitate. Cred că va contribui mult", a declarat Şenol Guneş, antrenorul lui Alexandru Maxim, la finalul meciului, conform sabah.com.tr.
Știrea inițială:
Transferul lui Alex Maxim la Beșiktaș Istanbul a fost oficializat la mijlocul lunii februarie. Fotbalistul român a ajuns sub formă de împrumut de la Gaziantep, formație la care evolua din anul 2020, echipă retrasă din campionat din cauza cutremurelor care au afectat țara în urmă cu o lună.
Turcii au anunțat în mod oficial mutarea lui Maxim, internaționalul român urmând a evolua vreme de 4 luni la noua lui echipă, însă dacă va confirma va avea opțiunea să se transfere definitiv.
Chiar dacă nu a debutat încă oficial pentru Beșiktaș, turcii par să îi fi stabilit viitorul, potrivit informațiilor apărute în presa de pe malul Bosforului.
Maxim este de aproximativ 3 săptămâni la Istanbul, dar nu a reușit încă să joace într-o partidă oficială pentru noua sa echipă.
La trei zile de când a fost transferat, a fost folosit într-un joc amical, în care a reușit să și marcheze, din penalty, însă în ultima etapă din prima ligă turcă nu s-a aflat nici pe foaia de joc. Turcii însă par să fie convinși de calitățile atacantului român, așa că sunt hotărâți să îi onțină semnătura definitivă din vara acestui an.

Alex Maxim ar putea semna definitiv cu Beșiktaș Istanbul

Din cauza pagubelor însemnate, 3 echipe de fotbal s-au retras din prima ligă. Printre ele se află și Gaziantep, formație la care Alexandru Maxim evolua din anul 2020.
Șefii fotbalului turc au schimbat regulile din mers și le permit fotbaliștilor ale căror echipe nu vor mai juca în acest sezon să plece în altă parte. În acest sens, internaționalul român a intrat în vizorul celor de la Beșiktaș, care au bătut palma cu mijlocașul român la mijlocul lunii februuarie.
Cele două părți au ajuns la un numitor comun pentru efectuarea împrumutului, până la vară. Totuși, turcii nu exclud ca transferul să devină definitiv, asta dacă cei de la Beșiktaș vor fi mulțumiți de randamentul internaționalului nostru.
Chiar dacă a evoluat doar într-un joc amical, "vulturii" par să îi fi stabilit acestuia viitorul. Presa turcă a anunțat în cursul zilei de duminică faptul că Maxim este dorit definitiv la gruparea din Istanbul, care vrea să îl achiziționeze pe român, potrivit Sporx.
Deși nu a evoluat în meci oficial pentru noua sa echipă, Maxim i-a impresionat pe cei din stff-ul tehnic cu modul în care se pregătește, așa că aceștia sunt hotărâți să îl securizeze.
Maxim va fi remunerat cu 400.000 de euro până în vară, moment în care va decide dacă va continua sau nu la Beșiktaș.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo