Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

O nouă șansă pentru Moruțan la Galatasaray: "Jocul lui e în creștere"

Romeo Ene

Publicat 16/07/2023 la 16:32 GMT+3

Olimpiu Moruțan are evoluții apreciate în stagiul de pregătire al lui Galatasaray, marcând într-un amical disputat de turci. El ar putea rămâne la Galata în sezonul viitor.

Olimpiu Moruțan

Credit imagine: Eurosport

Deși turcii nu intenționau să-l păstreze la începutul perioadei de mercato, evoluțiile lui Moruțan le-ar putea schimba părerea. Mijlocașul de 24 de ani l-a impresionoat pe antrenorul Galatei, după golul pe care l-a înscris într-un amical disputat de campioana Turciei.
Fostul jucător al FCSB-ului a fost împrumutat de turci la Pisa în sezonul trecut, club pentru care a avut evoluții apreciate în Serie B. Galatasaray a învins-o pe Csakvari, scor 4-2, iar românul a marcat primul gol al echipei sale.
Okan Buruk, antrenorul Galatei, a comentat situația lui Moruțan și a dat de înțeles faptul că jucătorul are șanse foarte bune de a continua în Turcia în sezonul următor.
"Moruţan are un stagiu de pregătire excelent, sunt foarte mulţumit de prestaţiile lui. S-a conectat bine cu jocul nostru. Are mai multă încredere, iar jocul lui e în creştere", a precizat tehnicianul, conform Sporx.
Mijlocașul este cotat de site-ul de specialitate Transfermarkt la 4,5 milioane de euro. Acesta a marcat 6 goluri și a oferit 6 pase decisive în 36 de meciuri pentru Pisa, în sezonul recent încheiat Galatasaray l-a transferat de la FCSB pentru 4,2 milioane de euro în 2021.
CITEȘTE ȘI:

Moruțan, dorit în Arabia

Olimpiu Moruțan este așteptat în Arabia Saudită, campionat în care starurile care au făcut furori în Europa și-au făcut loc pe salarii uriașe. Galatasaray a primit o ofertă de 5 milioane de euro pentru mijlocașul român, care ar putea fi adversarul lui Ronaldo și Benzema.
Gruparea cim bom le-a cerut 5,5 milioane de euro italienilor pentru un transfer definitiv, însă mutarea a picat. Acum, Galata a primit o ofertă de 5 milioane de la o echipă din campionatul Arabiei Saudite, anunță presa din Turcia, iar suma se apropie foarte tare de cât cere actualul său club. Okan Buruk, antrenorul Galatei, este cel care va lua decizia finală în cazul unui transfer al jucătorului român.
Oficialii lui Galatasaray au confirmat că există oferte clare atât pentru Moruțan, cât și pentru Cicâldău, astfel că ambii ar putea părăsi Turcia în această vară.
"Există propuneri concrete pentru jucătorii noștri. Sunt oferte pentru Nelsson, Zaniolo, Sacha Boey, Cicâldău, Moruțan, Kerem, Yunus, Barış, Taylan, Emre, Emin Bayram și Berkan. Cine pleacă are alternative foarte bune", a spus Erden Timur.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo