Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Decizie radicală în Turcia, după ce un arbitru a fost făcut KO de bașkanul lui Ankaragucu

Nicu Savin

Publicat 12/12/2023 la 09:30 GMT+2

Partida dintre Ankaragucu și Rizespor (1-1), din etapa a 15-a a Campionatului Turciei, s-a terminat cu un scandal uriaș. Faruk Koca, bașkanul clubului gazdă, l-a lovit cu pumnul în față pe arbitrul Halil Umut Meler, iar acesta a ajuns de urgență la spital. Federația Turcă a condamnat ferm gestul oficialului și a anunțat că toate meciurile din Turcia sunt suspendate pentru moment.

Faruk Koca, President of MKE Ankaragucu, throws a punch at referee Halil Umut Meler

Credit imagine: Getty Images

Fotbalul turc a fost mereu epicentrul mai multor scandaluri legate de arbitraj, dar ceea ce s-a întâmplat aseară la partida dintre Ankaragucu și Rizespor a întrecut orice limită. Moruțan a deschis scorul pentru gazde în prima repriză, dar oaspeții au egalat în minutul 90+7 și s-a terminat 1-1.
După ce a fluierat finalul, arbitrul Halil Umut Meler a fost asaltat de jucătorii și oficialii gazdelor, care au fost nemulțumiți de deciziile sale. Faruk Koca, bașkanul clubului gazdă, nu s-a rezumat doar la proteste verbale și l-a lovit cu pumnul în față pe central, care a căzut la pământ. Înainte să fie ajutat să se ridice și să plece la vestiare, arbitrul a mai primit câteva lovituri de picioare în meleul creat în jurul său, iar imaginile au devenit virale.

Fotbalul din Turcia oprit pe o perioadă nedeterminată, după incidentele grave de la Ankaragucu - Rizespor

La scurt timp, Meler a fost transportat la spital, unde a și petrecut noaptea. Conform fanatik.tr, centralul a suferit o fractură de pomete, dar starea sa este stabilă. Medicii care l-au îngrijit au refuzat să dezvăluie ce au discutat cu arbitrul, invocând confidențialitatea pacientului, dar unele surse din presa turcă susțin că acesta ar fi decis deja să renunțe la arbitraj.
Șefii fotbalului din Turcia au avut o noapte albă, iar prima decizie luată a fost una radicală. Mehmet Buyukeksi, președintele Federației Turce de Fotbal, a anunțat că toate meciurile de fotbal din Turcia sunt amânate pe o perioadă nedeterminată.
"După meciul Ankaragucu - Caykur Rizespor disputat aseară, arbitrul nostru licențiat FIFA Halil Umut Meler a fost atacat de criminali inconștienți. Condamnăm ferm acest atac. Urmărim îndeaproape starea de sănătate a arbitrului și îu urăm însănătoșire grabnică valorosului nostru arbitru.Am avut o întâlnire lungă cu consiliul nostru de administrație.Președintele Comisiei de Arbitri este și acum alături de noi.Cei care au comis acest atac ticălos nu l-au atacat doar pe Halil Umut Meler. Astăzi, acest atac inuman și josnic este adresat tuturor părților interesate din fotbalul turc. Toți cei care i-au vizat pe arbitri și i-au încurajat pe alții să-i atace sunt complici la această faptă josnică.
Președinții de cluburi, managerii, antrenorii, jucătorii și comentatorii de la televizor, toti cei care i-au vizat arbitrii și le-au creat o imagine negativă în fața publicului sunt cei care au pregătit terenul pentru acest atac.Oricine aduce în discuție evenimente care s-au petrecut cu ani în urmă ca și cum s-ar fi intamplat astazi este responsabil de aceasta grosolănie. Acțiunea penală a început să fie pusă în aplicare împotriva responsabililor și instigatorilor acestei infracțiuni inumane, în coordonare cu statul nostru. Clubul care a provocat acest lucru va fi pedepsit în cel mai sever mod. În calitate de președinte al Federației, am condus întâlnirea noastră de urgență. Am amânat meciurile din toate ligile pe termen nelimitat. Acest atac este o noapte de rușine pentru fotbalul turc. Credem că fotbalul turc nu merită acestea și acum spunem: "Destul". Și arbitrii noștri sunt oameni. S-ar putea să facă și greșeli, dar nu putem lovi cu pumnul niciun arbitru. Să nu mai reducem valoarea mărcii fotbalului turc. Să nu facem de rușine fotbalul turc în fața lumii", a transmis Buyukeksi, citat de fanatik.tr.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo