Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fotbalul turc stă pe un "butoi de pulbere". Planul amețitor al lui Fenerbahce prin care să distrugă meciul din Supercupă

Maria Olteanu

Actualizat 07/04/2024 la 13:45 GMT+3

Fenerbahce nu uită incidentele de la meciul cu Trabzonspor, când fanii adversarei au atacat jucătorii pe teren, și pun la cale un plan aproape ireal, prin care să saboteze federația și să distrugă meciul din Supercupă, cu Galatasaray.

Mecz Trabzonspor - Fenerbahce zakończył się skandalem

Credit imagine: Getty Images

Fenerbahce se află într-un conflict de amploare cu federația turcă de fotbal, după incidentele care au avut loc la meciul de acum aproape o lună, cu Trabzonspor. Atunci, pe 17 martie, după succesul obținut cu 3-2, fanii adversarei au sărit la bătaie, iar mai mulți fotbaliști au fost atacați chiar pe teren. În urma acelei confruntări, clubul din Istanbul a luat în calcul chiar să se retragă din campionat și să mute echipa într-o altă țară, însă o decizie finală în acest sens va fi luată abia la vară, după încheierea actualei stagiuni.
Până atunci însă, fotbalul turc fierbe, iar Fenerbahce pune la cale un plan incredibil, prin care să saboteze meciul din Supercupă, care ar urma să fie decis la comisii.
Aflată în conflict cu federația de acolo, gruparea din Istanbul va juca duminică seara cu Galatasaray, în Supercupă, iar oamenii din conducerea clubului vor introduce pe teren, în echipa de start, doar 9 juniori U19, iar trei dintre aceștia vor simula accidentări după câteva minute, pentru ca partida să fie suspendată definitivă, potrivit GSP.

Fenerbahce, plan nebunesc pentru a da peste cap Supercupa

Clubul din Istanbul se află acum într-un conflict deschis cu federația turcă, mai ales după ce echipa a cerut amânarea jocului din această seară, de la ora 21:30, din Supercupă, contra lui Galata, pentru a avea mai mult timp la dispoziție să pregătească manșa tur din sferturile de finală ale Conference League, programată joi, cu Olympiakos. Șefii fotbalului din Turcia au refuzat însă categoric această propunere, lucru care i-a înfuriat pe cei de la Fener.
În plus, gruparea a cerut ca meciul să fie arbitrat de un arbitru străin, dar, și de această dată, răspunsul primit a fost negativ.
În acest context, Fenerbahce ia în calcul să boicoteze confruntarea și pune la cale un plan minuțios, astfel încât meciul să nu se joace.
Pentru duelul care va avea loc la Șanliurfa, Fener va deplasa echipa sub 19 ani a clubului, ci nu prima partitură. Tot azi, echipa U19 are și ea meci programat cu Giresunspor, la prânz, iar apoi va juca a doua partidă în aceeași zi, pe seară, în Supercupă.
La start, Fenerbahce nu va alinia 11 jucători, ci doar 9, pe cei care îi va avea la dispoziție. Arbitrul va trebui să pornească însă meciul, pentru că este regulamentar, chiar dacă echipele nu vor începe cu efectiv numeric egal.
În ciuda faptului că va porni meciul, Fener intenționează să nu îl termine. După câteva minute din meci, trei dintre jucători vor simula accidentări, potrivit informațiilor oferite de jurnaliștii turci de la cotidianul local Fanatik. În acel moment, echipa ar rămâne pe teren cu doar 6 jucători, ceea ce nu mai este regulamentar, iar arbitrul va fi nevoit să oprească partida, care va fi adjudecată ulterior de Galatasaray, la masa verde.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo