Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Argentina e în semifinalele Campionatului Mondial U17, grație unui hattrick fabulos al "noului Messi" contra Braziliei

Nicu Savin

Publicat 24/11/2023 la 16:54 GMT+2

Argentina este cea de-a doua semifinalistă a Campionatului Mondial U17, care se desfășoară în Indonezia. În sferturi, naționala condusă de Diego Placente a surclasat marea rivală Brazilia, scor 3-0, toate reușitele purtând semnătura lui Claudio Echeverri, decarul echipei. Golurile puștiului minune au fost extrem de spectaculoase, ceea ce îi aduce deja porecla de "noul Messi".

Claudio Echeverri a marcat un hattrick în Argentina - Brazilia 3-0, la Cupa Mondială U17

Credit imagine: Eurosport

Primele două sferturi de finală ale Campionatului Mondial U17 din Indonezia au propus două dueluri clasice: Germania - Spania și Argentina - Brazilia. Derby-ul european a fost unul echilibrat, decis de un penalty controversat în favoarea nemților, în timp ce partida dintre cele două forțe ale Americii de Sud a fost fără istoric.
Argentina și-a surclasat marea rivală, scor 3-0, grație evoluției încântătoare a lui Claudio Echeverri, un jucător de 17 ani legitimat la River Plate. După ce a marcat câte un gol în victoriile cu Japonia (3-1, grupe) și Venezuela (5-0, optimi), mijlocașul ofensiv a făcut meciul vieții, înscriind un hattrick pe care nu îl va uita niciodată.
Echeverri a deschis scorul în minutul 28, când a plecat cu mingea din propria jumătate, a driblat elegant un adversar și a șutat de la marginea careului, mingea deviată puțin de un fundaș advers oprindu-se în plasă.

Claudio Echeverri a dus Argentina în semifinalele Mondialului U17, după o prestație demnă de supranumele de "noul Messi"

Echeverri a dublat avantajul echipei sale în minutul 58, când din doar 3 atingeri a scos doi adversari din joc și a trimis în plasă cu un șut excelent plasat la colțul lung, din interiorul careului.
Evoluția de gală a lui Claudio Echeverri a fost încununată în minutul 71, cu un gol care i-a făcut pe toți fanii argentinieni să-și amintească de un moment care le-a produs o bucurie imensă acum 33 de ani. Mijlocașul lui River Plate a înscris în poarta goală, după ce a driblat portarul, reușită care a semănat izbitor cu cea a lui Claudio Caniggia de la Copa Del Mondo 1990, în optimile de finală, tot contra Braziliei (1-0).
Prestația fantastică a lui Echeverri de astăzi a creat isterie în presa din Argentina, care speră că tocmai a fost descoperit "noul Messi". Fotbalistul lui River Plate a devenit primul argentinian din istorie care marchează un hattrick împotriva Braziliei la un Campionat Mondial, indiferent de nivelul de vârstă. Ultimul argentinian care a marcat de 3 ori într-un meci contra marii rivale a fost Lionel Messi, în 2012, într-un amical câștigat de "pume" cu 4-3.
Argentina este la un singur meci distanță de cea mai bună performanță din istorie la Cupa Mondială U17. Sud-americanii nu au ajuns niciodată în finala competiției, având în palmares doar 3 medalii de bronz și două clasări pe locul 4. Asta înseamnă că Argentina a pierdut toate cele 5 semifinale jucate până în prezent. În cea de-a 6-a va întâlni Germania, săptămâna viitoare.
Pe cealaltă jumătate de tablou, Franța este mare favorită să ajungă în ultimul act. Reprezentativa din Hexagon va juca mâine în sferturi contra Uzbekistanului, care a produs cea mai mare surpriză a competiției, învingând Anglia în optimi. Africa va avea sigur o reprezentantă în careul de ași, pentru că în ultimul sfert de finală se vor duela Maroc și Mali.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo