Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Germania - Franța e marea finală a Campionatului Mondial U17! Ambele semifinale au fost superbe

Nicu Savin

Actualizat 28/11/2023 la 16:34 GMT+2

Germania s-a calificat pentru a 2-a oară în istorie în finala Campionatului Mondial U17, după ce a învins dramatic Argentina, la penalty-uri. La finalul primelor 90 de minute a fost 3-3, sud-americanii egalând în prelungiri, dar nemții au avut nervii mai tari la loviturile de la 11 metri. Franța a acces și ea în ultimul act, după ce a trecut la limită de Mali, scor 2-1.

Claudio Echeverri, în duel cu Bilal Yalcinkaya (Germania U17 - Argentina U17, CM 2023)

Credit imagine: Eurosport

UPDATE | Franța este cea de-a doua finalistă a Campionatului Mondial U17 din Indonezia. Naționala din Hexagon a trecut în a 2-a semifinală de Mali, scor 2-1, la capătul unui meci extrem de disputat. Africanii au condus cu 1-0 la pauză, după golul marcat de Ibrahim Diarra în prelungirile primei reprize.
Mali a rămas în 10 în minutul 55, după ce Souleymane Sanogo a văzut roșu direct, iar de acolo jocul a curs în favoarea Franței. Yvann Titi a egalat în minutul 56, iar Ismael Bouneb a marcat golul calificării în minutul 69.
Franța are șansa de a câștiga pentru a doua oară în istoria sa Campionatul Mondial U17. La singura prezență în finală de până acum, în 2011, reprezentativa din Hexagon a câștigat cu 2-0 în fața Nigeriei. Germania este și ea pentru a 2-a oară în istorie în ultimul act, dar nemții au pierdut prima lor finală, chiar la ediția inaugurală din 1985 (0-2 cu Nigeria).
Articol inițial
Campionatul Mondial U17 din Indonezia se apropie de final, iar astăzi se vor decide echipele care își vor disputa marele trofeu. Germania este prima finalistă, după ce a învins dramatic Argentina în semifinala 1, care s-a desfășurat la Surakarta.
Nemții au deschis scorul în minutul 9 prin Paris Brunner, dar sud-americanii au intrat în avantaj la vestiare grație dublei semnate de Agustin Ruberto în minutele 36 și 45+4. Brunner nu s-a lăsat mai prejos și a făcut și el dubla, egalând în minutul 58, iar Max Moerstedt a readus în avantaj naționala pregătită de Christian Wuck în mitutul 69.
Se părea că Germania va câștiga în timpul regulamentar, dar în minutul 90+7 Argentina a egalat prin același Ruberto, care a fructificat o pasă a lui Claudio Echeverri. La acest nivel de vârstă nu se joacă prelungiri, astfel că s-a trecut direct la executarea loviturilor de la 11 metri, iar nemții au avut nervii mai tari.

Germania a învins Argentina în prima semifinală la Campionatului Mondial U17, după un meci dramatic

Argentina a început dezastruos, ratând primele două lovituri de departajare. Cea de-a doua a fost ratată chiar de vedeta echipei, Claudio Echeverri, care a strălucit în sfertul de finală cu Brazilia, când a reușit un hattrick de senzație, făcându-i pe mulți specialiști să-l considere "Noul Messi".
Speranțele Argentinei au renăscut după ce Finn Jeltsch a ratat al 3-lea penalty al nemților, dar aceștia nu au mai greșit ulterior. Brunner a încheiat en-fanfare o zi de vis, transformând penalty-ul care a dus Germania în marea finală a competiției.
Este abia pentru a 2-a oară în istorie când Germania ajunge să joace cu trofeul pe masă la un Campionat Mondial U17. Prima dată se întâmpla în 1985, la ediția inaugurală, când nemții cedau în fața Nigeriei, scor 0-2. De atunci, Germania a mai cucerit două medalii de bronz, în 2007 și 2011, și a mai terminat o dată pe locul 4, în 1997.
Adversara Germaniei din finala Cupei Mondiale U17 se va decide în urma duelului dintre Franța și Mali, care se joacă tot azi. Francezii au mai jucat o singură finală în istorie, în 2001, pe care au câștigat-o clar în fața Nigeriei (3-0). Naționala din Mali a ajuns și ea o dată în ultimul act, în 2015, dar a luat doar argintul, fiind învinsă de Nigeria (0-2).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol