Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine este NK Maribor, adversara celor de la CFR Cluj din play-off-ul Conference League

Alex Masgras

Publicat 11/08/2022 la 23:30 GMT+3

CFR Cluj s-a calificat în play-off-ul Conference League, acolo unde o va întâlni pe NK Maribor, campioana Sloveniei.

NK Maribor

Credit imagine: Twitter

CFR Cluj a obținut joi seară calificarea în play-off-ul Conference League, după ce a trecut de Șahtior Soligorsk din Belarus în turul 3 preliminar. În returul din Gruia, echipa lui Dan Petrescu a câștigat cu 1-0, grație golului marcat de Jefte în minutul 37.
Campioana României încearcă să ajungă pentru a doua oară la rând în grupele Conference League. În play-off, clujenii vor trebui să treacă de Maribor, campioana din Slovenia.
Maribor a ajuns în play-off-ul Conference League după ce a pierdut în turul 3 preliminar Europa League dubla manșă cu finlandezii de la HJK, scor 0-3 la general.
În această vară, Maribor a câștigat o singură dublă europeană. În primul tur din preliminariile UEFA Champions League, Maribor a trecut chiar de Șahtior Soligorsk, adversara celor de la CFR Cluj. Ulterior, Maribor a fost eliminată de Sheriff Tiraspol în turul 2 UCL, după care au venit cele două înfrângeri cu HJK.
Citește și:

Maribor, 16 titluri în Slovenia

Clubul NK Maribor a luat naștere pe 12 decembrie 1960. În istoria sa, Maribor a cucerit 16 titluri, 9 Cupe ale Sloveniei și 4 Supercupe ale Sloveniei.
Maribor este singura echipă din istoria fotbalului din Slovenia care a ajuns în primele două competiții intercluburi ale Europei, UEFA Champions League și UEFA Europa League. Alături de Celje, Maribor este membru fondator al campionatului din Slovenia, ea participând în campionatul din Iugoslavia.
Potrivit transfermarkt.com, cota de piață a lotului lui Maribor este de 8,6 milioane de euro, în timp ce lotul lui CFR Cluj este cotat la 29,6 milioane de euro.
Maribor evoluează în meciurile de pe teren propriu pe stadionul Ljudski Vrt, un stadion cu aproape 13.000 de locuri.
Campioana sezonului trecut din Slovenia, Maribor nu traversează o perioadă prea bună în noul sezon. După patru etape, Maribor se află pe ultimul loc din Slovenia, cu doar 3 puncte obținute până acum.
Dubla dintre CFR Cluj și NK Maribor din play-off-ul Conference League va avea loc pe 18 și 25 august. Prima partidă va avea loc în deplasare, în Slovenia, în timp ce returul va avea loc la Cluj.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo