Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Conference League - semifinale | West Ham, victorie la limită cu Alkmaar! Fiorentina, eșec în prelungiri cu Basel

Nicu Savin

Publicat 12/05/2023 la 00:06 GMT+3

Primele partide din semifinalele Conference League au fost extrem de echilibrate. West Ham United a revenit de la 0-1 la pauză în duelul cu AZ Alkmaar, în timp ce FC Basel a reușit aceeași ispravă pe terenul Fiorentinei.

Michail Antonio celebrates during the UEFA Europa Conference League semi-final, first leg match between West Ham United and AZ Alkmaar at London Stadium on May 11, 2023 in London, England

Credit imagine: Getty Images

În această seară au avut loc primele manșe din semifinalele Conference League, iar în urma rezultatelor e clar că finalistele se vor decide peste o săptămână. Ambele confruntări de azi au avut o desfășurare identică, echipa care a condus la pauză fiind învinsă la final.
La Firenze, pe un Artemio Franchi plin până la refuz, Fiorentina nu a reușit să îi învingă pe elvețienii de la Basel. Meciul s-a jucat într-o atmosferă de vis, fanii grupării viola fiind la înălțime. Nici cei ai oaspeților nu s-au lăsat mai prejos și au pus în scenă un show pirotehnic de zile mari.
Echipa lui Vincenzo Italiano a condus cu 1-0 la pauză, după reușita semnată de Arthur Cabral, care a ajuns la cota 7 în această ediție din Conference League. Brazilianul a ajuns la Firenze chiar de la Basel, iar acesta nu s-a bucurat la gol, în semn de respect pentru fosta sa formație.
Fiorentina a continuat să domine partida și în repriza secundă, dar cei care au înscris au fost elvețienii. Andy Diouf, un atacant de numai 19 ani împrumutat de la Rennes, a restabilit egalitatea în minutul 71. Oaspeții au dat lovitura de grație în al doilea minut al prelungirilor, când Zeki Amdouni a marcat un gol care ar putea echivala cu calificarea în finală.

West Ham United - AZ Alkmaar 2-1 | "Ciocănarii", favoriți la calificarea în finală

Cealalaltă semifinală le aduce față în față pe West Ham United și AZ Alkmaar. Prima manșă s-a jucat la Londra, iar olandezii au făcut un meci curajos și au intrat în avantaj la pauză, după golul marcat de Tijjani Reijnders în minutul 43, cu un șut splendid. Acesta a devenit primul olandez din ultimii 13 ani care marchează din afara careului într-o semifinală de cupă europeană. Ultimul care izbutise acest lucru era Arjen Roben, care înscria pentru Bayern Munchen în semifinala cu Lyon din Champions League, în 2010.
Formația lui David Moyes a jucat mult mai bine în partea secundă, chiar dacă olandezii au ținut mai mult de minge. Eforturile ofensive ale "ciocănarilor" au fost răsplătite în minutul 67, când Mohamed Said Benrahma a restabilit egalitatea din penalty. Împinși de la spate de fani, jucătorii lui West Ham au continuat să preseze și în minutul 76 Michail Antonio a marcat golul victoriei.
Finalul de meci le-a aparținut tot gazdelor, dar s-a terminat 2-1, rezultat care lasă deschisă orice posibilitate la returul de peste 7 zile.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo